Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zanimljivosti

61-70 of 112

  • Koji su najbolji načini da začnite svoja jela?

    Koji su najbolji načini da začnite svoja jela?

    Krajnji ukus naših obroka je određen najvećim dijelom glavnim sastojcima, ali začini i upotrebljeno ulje ili masnoće također imaju veoma bitne uloge u definisanju ukusa.

    Pročitaj više 
  • Koje su namirnice najbolji izvor vitamina D?

    Koje su namirnice najbolji izvor vitamina D?

    Sve češće istraživanja pokazuju da je vitamin D izuzetno važan za normalno funkcionisanje ljudskog organizma. Da bi se organizmu obezbijedila optimalna dnevna količina ovog vitamina, stručnjaci preporučuju sunčanje, i to po 10-15 minuta dnevno, ali je neophodno i da se unosi kroz hranu.

    Pročitaj više 
  • Jedite ljutu hranu kada želite dominirati

    Jedite ljutu hranu kada želite dominirati

    Jeste li ikada imali osjećaj da niste dovoljno uporni i glasni u situacijama u kojima želite da se Vaš glas čuje? Pa izmjene u ishrani bi možda mogle da Vam pomognu tako što će Vas očvrsnuti, tvrdi novo istraživanje koje je objavljeno u Žurnalu eksperimentalne socijalne psihologije. Postoji i naučno objašnjenje zbog čega je to tako...

    Pročitaj više 
  • Hrana koja smanjuje Vaš libido

    Hrana koja smanjuje Vaš libido

    Čak i naizgled najnevinije „najzdravije“ namirnice ponekad mogu imati neočekivane sporedne efekte. I pored toga što ova dejstva obično uključuju pojavu mnogih bolesti ili tegoba, mnoge od njih nanose štetu i dijelu Vašeg života koji biste najvjerovatnije željeli da po svaku cijenu sačuvate - Vaš seksualni život...

    Pročitaj više 
  • Dobitnici konkursa "Zdravo jedem da zdravo rastem"

    Dobitnici konkursa "Zdravo jedem da zdravo rastem"

    Nakon detaljnih provjera otkrivamo listu naših sretnih dobitnika nagradnog konkursa "Zdravo jedem da zdravo rastem".

    Pročitaj više 
  • 4 trika kako da ne jedete iz dosade

    4 trika kako da ne jedete iz dosade

    Zvuči jednostavno u teoriji, ali naučiti kako da napravimo razliku između dosade i gladi može biti ozbiljna borba. Ako se ikada zateknete kako stojite pred frižiderom i pitate se kako se opet završili tu – ovi trikovi će Vam pomoći da steknete nove navike i obuzdate nagomilavanje kilograma.

    Pročitaj više 
  • Hrana opasna za kućne ljubimce

    Hrana opasna za kućne ljubimce

    Iako se vama ova hrana dopada, za vašeg kućnog ljubimca može da bude veoma opasna. Možda vam se sviđa gvakamole sos i rado biste ga podjelili sa svojim psom, ali razmislite ponovo. Mi Vam donosimo nekoliko namirnica koje su jako opasne za Vaše male ljubimce.

    Pročitaj više 
  • Soja sos

    Soja sos

    Soja sos tradicionalno se koristi u azijskoj kuhinji, prvenstveno kineskoj. Ovaj sos specifičnog ukusa datira još iz drugog stoljeća prije nove ere. Po mnogima je, uz svima poznate namirnice koje koriste u ishrani i soja sos važan faktor što se Japanci ubrajaju u najdugovječnije i najvitalnije stanovnike planete.

    Pročitaj više 
  • Prirodne metode uz koje ćete se manje znojiti

    Prirodne metode uz koje ćete se manje znojiti

    Znojite se puno? Pa, znojenje je prirodan proces koji je neophodan za pravilno funkcionisanje tijela (dok se tijelo hladi i uklanja toksine), ali pojačano znojenje može biti krajnje neprijatno iskustvo za vas – i sve one oko vas. Mislite da je vaše znojenje prekomjerno? Znoj ima neugodan miris? Uvijek možete ograničiti ili čak spriječiti znojenje na potpuno prirodan način … 

    Pročitaj više 
  • 6 stvari koje (ne)možete sa aluminijskom folijom

    6 stvari koje (ne)možete sa aluminijskom folijom

    Koliko često koristite aluminijsku foliju u kuhinji? Da li ste sigurni da je koristiti pravilno? Znamo, da nije naučna fantastika, ali postoje argumenti za i protiv koje bi trebali znati prije same upotrebe. Ne brinite, mi ćemo vam otrkiti neke savjete i trikove koji će vam olakšati svakodnevnu upotrebu aluminijske folije.

    Pročitaj više 

61-70 of 112