Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zanimljivosti

11-20 of 112

  • Koja Vam ljetna hrana odgovara prema horoskopskom znaku?

    Koja Vam ljetna hrana odgovara prema horoskopskom znaku?

    Ljeto je sve bliže i bliže, a onda zna se, moramo paziti na našu prehranu kao i na namirnice koje konzumiramo. Tešku hranu obavezno trebamo izbaciti, a ubaciti laganije namirnice. Ali, da li ste se ikada zapitali koja je to ljetna hrana koja savršeno odgovara Vašem horoskopskom znaku?
    Pročitaj više 
  • 4 mita o mineralnoj vodi

    4 mita o mineralnoj vodi

    Mineralna voda već neko vrijeme nema baš najbolju reputaciju jer navodno ima štetan utjecaj na naše zube, kosti i probavni sistem. Međutim, Ako volite mineralnu vodu, imate sreće. Ne postoji nijedan razlog da ne nastavite uživati u ispijanju tog mjehurastog napitka.

    Istraživanja su razbila četiri velika mita o mineralnoj vodi:

    Pročitaj više 
  • Da li ste znali da postoji i voćni horoskop?

    Da li ste znali da postoji i voćni horoskop?

    Astrolozi kažu da svakom mjesecu pripada odgovarajuća voćka. Iako ga već vjekovima niko ne upotrebljava, voćni horoskop je bio poznat među Starim Rimljanima i Grcima. Saznajte koja ste voćka, koje su vaše karakteristike i zabavite se.

    Pročitaj više 
  • Kulinarske sposobnosti svakog horoskopskog znaka

    Kulinarske sposobnosti svakog horoskopskog znaka

    Dolaze vam gosti, a vi nemate ideju što biste im pripremili? Niste sigurni koliko će biti zadovoljni vašim specijalitetom? Donosimo vam listu horoskopskih znakova s njihovim omiljenim jelima, ali i delicijama koje vole pripremati. Pronađite svoj horoskopski znak i izbjegnite neugodne situacije.

    Pročitaj više 
  • Namirnice koje obavezno trebamo oprati

    Namirnice koje obavezno trebamo oprati

    Iako vam na prvu možda i nema smisla, neke namirnice zaista trebamo prati prije korištenja.

    Evo šta obavezno moramo oprati:

    Pročitaj više 
  • Namirnice koje ne treba prati

    Namirnice koje ne treba prati

    Pranje nekih namirnica može biti uzrokom širenja bakterija pa i trovanja, a prehrambeni stručnjaci objasnili su koja su pravila oko pranja hrane, odnosno koje namirnice nipošto ne bi trebalo prati prije kuhanja, a koja se obavezno pere. Među takvim namirnicama su: 

    Pročitaj više 
  • Zagrijte svoj organizam kako biste ojačali imunitet

    Zagrijte svoj organizam kako biste ojačali imunitet

    Tokom zime trebali biste više paziti na prehranu. Igra važnu ulogu u jačanju vašeg imunološkog sistema i održavanju zdravog organizma, posebno kada puno vremena provodite na hladnom.

     Budući da se priroda mirno odmara tokom zime, i vaši obroci trebaju biti mirni. To znači da biste tokom zime trebali jesti hranu koja zagrijava vaš organizam.

    Pročitaj više 
  • 15 zanimljivosti o hrani koje možda niste znali

    15 zanimljivosti o hrani koje možda niste znali

    Otkrijte činjenice o hrani koje bi vas itekako mogle iznenaditi! Predstavljamo vam zanimljivosti u vezi sa hranom koje će vas oduševiti, a poneke će vas ostaviti i u čudu.
    Pročitaj više 
  • Stevia

    Stevia

    Biljka stevia, rodom iz daleke Južne Amerike, vrlo je tražena diljem svijeta zbog svoje  ljekovitosti.  Prirodni je zaslađivač, čak 200 do 400 puta slađa od šećera, s 0 kalorija, 0 ugljikohidrata i 0 glikemijskog indeksa. Koristite li je svakodnevo, stevia će pojačati arome vaših jela, učiniti vašu tjelesnu težinu idealnom, proljepšati vaš ten, zaštititi vas od slobodnih radikala i učiniti još mnogo korisnih stvari za vas.

    Pročitaj više 
  • Očisti dom brzo i lako!

    Očisti dom brzo i lako!

    Najveća prepreka za čišćenje vašeg doma je započinjanje rada, sve nakon toga je poprilično jednostavno. Za efikasno brzinsko čišćenje dobro će ti doći dobri i provjereni savjeti.

    Ovo je 5 koraka koje trebaš slijediti:

    Pročitaj više 

11-20 of 112