Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zanimljivosti

31-40 of 112

  • Da li vaša djeca jedu dovoljno voća i povrća?

    Da li vaša djeca jedu dovoljno voća i povrća?

    Iako nutricionisti savjetuju pet porcija voća i povrća na dan, pitanje je koliko se i sami držimo tog savjeta, a kamoli koliko uspijevamo takav jelovnik nametnuti djeci. Djeca jedu premalo voća i povrća i uz to ga previše ni ne vole. Može li se tu išta napraviti?
    Pročitaj više 
  • Da li pravilno i dovoljno unosimo vode u organizam?

    Da li pravilno i dovoljno unosimo vode u organizam?

    Baš kao što postoje i pravila za hranjenje, postoje i način pijenja vode koje donosi najviše dobrobiti našem fizičkom tijelu. Pijenje vode je više od samog naslanjanja staklene čaše na usne i gutanja. S malo više osviještenosti, način na koji pijete vodu može ozbiljno promijeniti vaš život. Za neke to znači da neće morati trčati na malu nuždu po cijeli dan, neki će se riješiti bolnog osjećaja sitosti i nadutosti nakon jela. Sve to može doći s malim, jednostavnim promjenama.

    Pročitaj više 
  • Hranom ublažite simptome PMS-a

    Hranom ublažite simptome PMS-a

    Bezbroj žena se bori sa simptomima PMS-a koji se javljaju prije svake mjesečnice, a mogu uključivati snažne grčeve i glavobolje, promjene raspoloženja, anksioznost i depresiju. Istraživanja pokazuju da određene namirnice mogu pomoći kod mnogih simptoma PMS-a. Isprobajte ovih 6 namirnica kada vam sljedeći put PMS krene zagorčavati život.

    Pročitaj više 
  • Čudesne koristi limuna

    Čudesne koristi limuna

    Postoji mnoštvo razloga zbog kojih bi pri ruci uvijek trebali imati limune, a činjenica da su fini dodatak gotovo svakom jelu samo je jedan od njih… Ono što možda nije prva stvar na koju pomislimo kada govorimo o limunima je činjenica da su oni jedan od najpraktičnijih i najraznovrsnijih kuhinjskih alata (pogotovo kada je riječ o čišćenju). Primjerice, 4 trika koje možete “naučiti” u nastavku mogu vam olakšati život i napokon vas osloboditi od raznih kemikalija za čišćenje.
    Pročitaj više 
  • Vodič za piknik, najbolja jela i prijedlozi za roštilj

    Vodič za piknik, najbolja jela i prijedlozi za roštilj

    Topli dani pozivaju nas na boravak na otvorenom, a s njihovim dolaskom počela je i sezona roštilja i piknika. Da bi vaša druženja na svježem zraku uz hranu bila što uspješnija i da biste se vi na njima osjećali ugodno i opušteno, potrebno ih je dobro i na vrijeme isplanirati. Zato smo za sve ljubitelje piknika pripremili kratak vodič koji će vam, nadamo se, pomoći da sve prođe bez problema i stresa, uz ukusnu hranu u kojoj će uživati porodica i prijatelji.

    Pročitaj više 
  • Šafran - izliječite depresiju

    Šafran - izliječite depresiju

    Šafranov čaj koristi se za liječenje depresije. Istraživanja su pokazala da redovna konzumacija ovog čaja, ali i samog začina potiče osjećaj sreće.
    Pročitaj više 
  • Svježe začinsko bilje

    Svježe začinsko bilje

    Svježe bilje odličan je način da cijelu godinu uživaš u svježim mirisima i aromama.

    Kod odlučivanja koje ćete biljke uzgajati odaberite one koje često koristite, kao i one koje su jednostavne za uzgajanje i održavanje.

    Ovo je šest najzahvalnijih biljaka za uzgoj u unutrašnjim prostorima:

    Pročitaj više 
  • Kako spriječiti nagomilavanje kilograma?

    Kako spriječiti nagomilavanje kilograma?

    Novogodišnji i božični praznici su tek pred nama, pa je ovo doba godine kada za trpezarijskim stolom trebamo biti oprezniji nego inače. Mi vam nudimo 5 načina kako da spriječite zimsko nagomilavanje kilograma...

    Pročitaj više 
  • Šta kada dođe vrijeme za čišćenje kućanskih aparata?

    Šta kada dođe vrijeme za čišćenje kućanskih aparata?

    Vjerovatno svi u našem domaćinstvu imamo kućanske aparate koji su nam od velike pomoći prilikom pripremanja obroka, ali šta kada dođe vrijeme čišćenja istih? Kako biste na što jednostavniji način očistili svoje "male pomoćnike" poslušajte neke od ovih savjeta.

    Pročitaj više 
  • Neobične i nepoznate činjenice o mlijeku

    Neobične i nepoznate činjenice o mlijeku

    Vjerovatno svi znate koliko je od najranije dobi važno piti mlijeko, i svi znamo njegove prednosti. Počevši od jačanja kostiju, imuniteta i generalno za opšte zdravlje, ali vjerujemo da ovo o mlijeku niste znali.
    Pročitaj više 

31-40 of 112