Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zanimljivosti

21-30 of 112

  • Napravite svoj osvježivač prostora!

    Napravite svoj osvježivač prostora!

    Već je svima poznato da ovježivači prostora nis zdravi. Prema jednom istraživanju, upotreba kemijskih sprejeva za osvježavanje prostora može čak izazvati depresiju i glavobolje.

    Prirodni osvježivač zraka možete napraviti iz samo nekoliko sastojaka i koristiti ih za par minuta.

    Pročitaj više 
  • 10 najbolje rangiranih dijeta

    10 najbolje rangiranih dijeta

    DASH dijeta se već dugi niz godina nalazi na tronu najboljih dijeta, što ne čudi, s obzirom da je s nutricionističkog stajališta, DASH dijeta iznimno kvalitetna. Prvotno osmišljena kao dijeta namijenjena osobama koje pate od povišenog krvnog tlaka, DASH dijeta pokazala se uspješnom i u skidanju suvišnih kilograma.
    Pročitaj više 
  • Kako je nastala pizza

    Kako je nastala pizza

    Svi znamo koji su sastojci neophodni kako bi pizza imala tako sočan ukus, međutim, jeste se ikad zapitali kako je pizza zapravo nastala? O nastanku ovog ukusnog jela postoje priče s raznim varijacijama. Međutim, mnogi vjeruju da pizza nije nastala u Italiji, iako se toj zemlji uvijek pripisivalo njeno striktno 'vlasništvo'.

    Pročitaj više 
  • Kako kofein utiče na vaš mozak?

    Kako kofein utiče na vaš mozak?

    Neki od nas jedva da se i osjećaju kao ljudsko biće bez šolje (ili dve-tri) kafe ujutru. Kofein pokreće naše dane i pomaže nam da se povežemo sa drugima. Gdje bi svijet bio bez kafe, pauza za kafu i savršenog espresa poslije večere?

    Evo i kako to kofein utiče na Vaš mozak...

    Pročitaj više 
  • Najzanimljivija drevna jela

    Najzanimljivija drevna jela

    Od drevnih careva pa do restorana brze hrane savremenog svijeta, uživanje u hrani je oduvijek bilo sastavni dio naših života. Uprkos njihovim nevoljama, naši preci su ipak nalazili vremena da predmete iz svoje okoline pretvore u prepoznatljive delikatese.

    Pročitaj više 
  • Vaša koža može vam otkriti skrivene bolesti

    Vaša koža može vam otkriti skrivene bolesti

    Izgled kože lako može da otkrije određene zdravstvene probleme. Bljedunjavost, osip ili akne ponekad mogu ukazivati na probleme s bubrezima, plućima ili na nedostatak određenih vitamina i minerala.

    Pročitaj više 
  • Nevjerovatna primjena limuna u domaćinstvu

    Nevjerovatna primjena limuna u domaćinstvu

    Osim u prehrani, limun je poznat kao idealno sredstvo za kozmetiku zbog svoje limunske kiseline koja prodire u kožu i tako ju dubinski čisti, te u službi čišćenja u kućanstvu i borbi protiv mrlja i neugodnih mirisa.

    Pročitaj više 
  • Kako ukloniti mrlje od šminke?

    Kako ukloniti mrlje od šminke?

    Uklanjanje i čišćenje mrlja od šminke s tkanine može biti težak zadatak – osim ako ne poznajete nekoliko korisnih trikova. Isprobali smo nekoliko tehnika uklanjanja šminke, pa ćemo rado podijeliti s vama njihovu učinkovitost.

    Pročitaj više 
  • Guinnes - obaranje rekorda u pripremi palačinaka

    Guinnes - obaranje rekorda u pripremi palačinaka

    Nama je čast što smo dio ovako lijepe priče i što ćemo na jedan ovako “sladak” način usrećiti mnoge.

    Pročitaj više 
  • Astro jelovnik: Koja hrana vam najviše prija po horoskopu?

    Astro jelovnik: Koja hrana vam najviše prija po horoskopu?

    Pogledajte koje namirnice treba da konzumirate, u zavisnosti od toga kojem znaku Zodijaka pripadate. Savjeti astrologa mogu vam pomoći da se, primjenom adekvatne ishrane, zdravstveno osjećate bolje, ali i da smanjite napetost i nervozu.

    Pročitaj više 

21-30 of 112