Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kulinarski savjeti

1-10 of 43

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • Koju rešetku u rerni izabrati kada pečete?

  Koju rešetku u rerni izabrati kada pečete?

  Ovo je goruće pitanje na koje mnogi kućni kuhari (a također i mnogi profesionalci) trebaju odgovor svaki put kada u rernu stave tepsiju s nečim ukusnim za jesti. I vi, također? Odgovor naravno ovisi o tome šta pokušavate staviti u rernu…

  Pročitaj više 
 • Zašto je priprema hrane za posao dobar večernji ritual?

  Zašto je priprema hrane za posao dobar večernji ritual?

  “Mnogi ljudi ne vode brigu o novcu sve dok ga ne ponestane, dok drugi isto čine sa svojim vremenom”. – Johann Wolfgang von Goethe.

  Trošenje novca na hranu, uprkos činjenici da već imamo dovoljno zaliha, nikako nije pohvalna navika. S druge strane, štedjeti i paziti na potrošnju jednog i drugoga veoma je korisno i pametno.

  Pročitaj više 
 • 6 grešaka koje često pravimo prilikom pripreme hljeba

  6 grešaka koje često pravimo prilikom pripreme hljeba

  Svi smo postali stručnjaci za pripremu hljeba u prethodnih nekoliko sedmica, zar ne?

  Ukoliko ste došli do zaključka da volite peći hljeb i da ćete to nastaviti i u narednom periodu, ali da u isto vrijeme vaš hljeb nije baš onakav kakav biste željeli - za vas smo pripremili uputstvo kako izbjeći 6 najčešćih grešaka prilikom pripreme hljeba. Mi imamo rješenje…

  Pročitaj više 
 • Kako odabrati savršen restoran za posebnu priliku?

  Kako odabrati savršen restoran za posebnu priliku?

  Niste sigurni da li ste odabrali dobar restoran za neku posebnu priliku? Želite da uživate u kvalitetnoj hrani i prijatnom ambijentu, ali često ne bude tako? Evo kako da odaberete dobar restoran i da uživate u prijatnoj atmosferi i dobrom obroku.

  Pročitaj više 
 • 7 načina za upotrebu limunovog soka

  7 načina za upotrebu limunovog soka

  Limunov sok... Volimo ga dodati u čaj, začiniti salatu njime, iscijediti ga na ispečenu ribu, pripremiti osvježavajuću limunadu... Limunov sok zapravo ima mnogo više upotreba osim u svakodnevnoj prehrani. Donosimo vam 7 fantastičnih upotreba limunovog soka za koje možda još niste znali.
  Pročitaj više 
 • Kako da sačuvate svježom hranu na +35°C ?

  Kako da sačuvate svježom hranu na +35°C ?

  Visoke temperature, koje su ovoga ljeta posebno izražene, jedan su od glavnih uzroka kvarenja hrane. Svaki dan čujemo ili pročitamo tematiku vezanu za trovanje hranom. Donosimo Vam korisne savjete kako tokom vrelih ljetnih dana sačuvati namirnice kao i svoj organizam.
  Pročitaj više 
 • Kako se rashladiti bez klima uređaja?

  Kako se rashladiti bez klima uređaja?

  Temperature su sve više i više a ljeto tek što je počelo. Vrućina nije problem kad uključimo klima uređaj ali šta kada nemamo klimu? Za vas imamo odličnih 8 savjeta kako se rashladiti bez klima uređaja. Provjerite!
  Pročitaj više 
 • Kako poslužiti vino?

  Kako poslužiti vino?

  Jeste li ikada popili čašu najdražeg vina i odmah nakon prvog gutljaja osjetili razočaranje? Vino nije imalo onaj puni voćni okus kakvog se sjećate. Kao da je aroma isparila. Nestala. 

  Razlog zašto je serviranje vina na određenoj temperaturi toliko važno je taj što temperatura može drastično utjecati na sam okus i miris vina. 

  Želite li zaista uživati u vinu kao gospoda, evo nekoliko jednostavnih smjernica koje će vinu očuvati i istaknuti okus i kvalitetu.

  Pročitaj više 
 • Da li znate koje namirnice imaju naviše kalorija?

  Da li znate koje namirnice imaju naviše kalorija?

  Opće je poznato kako je najukusnija hrana, zapravo hrana s najviše kalorija, ali iako ponekad pokušavamo pripaziti na prehranu, nekada si zaista ne možemo pomoći i pokleknemo pred najfinijom čokoladom, krofnom ili kroasanom.
  Pročitaj više 
 • Kako najbolje skuhati rižu?

  Kako najbolje skuhati rižu?

  Kuhanje riže zaista bi trebala biti najjednostavnija stvar na svijetu. Rižu stavimo u lonac, dodamo vode, posolimo, po želji ulijemo bijelo vino i kuhamo desetak minuta dok nije gotova. Međutim, je li to zaista pravi način za kuhanje ovog omiljenog priloga?

  Pročitaj više 

1-10 of 43

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5