Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zdrava ishrana

1-10 of 138

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 14
 • 10 ČINJENICA O BADEMOVOM MLIJEKU

  10 ČINJENICA O BADEMOVOM MLIJEKU

  Bademovo mlijeko postaje sve popularnije, a zdrava je alternativa za kravlje ili sojino mlijeko - ne sadrži laktozu ni gluten pa ga mogu piti i osobe osjetljive na ove sastojke. Jedna šolja sadrži 1 gram proteina naspram 8 grama iz kravljeg mlijeka, i 2 miligrama kalcija, u usporedbi s 300 miligrama u kravljem mlijeku.
  Pročitaj više 
 • Ojačajte imunitet sa ovih 7 namirnica

  Ojačajte imunitet sa ovih 7 namirnica

  Od vitalnog je značaja obezbijediti u našoj ishrani bogatstvo namirnica koje će nam omogućiti da imamo snažniji imunitet, posebno kod starijih osoba. Kako starimo, manje jedemo i naša ishrana postaje sve manje raznovrsna, samim tim ne unosimo one esencijalne namirnice koje su nam potrebne da ostanemo zdravi da bismo se osjećali dobro.

  Međutim, sastavili smo listu od 7 namirnica dobrih za imuni sistem starijih, ali i prijedloge kako da ih ubacite u svoju ishranu.

  Pročitaj više 
 • Koji smoothie biste vi odabrali?

  Koji smoothie biste vi odabrali?

  Smoothie pripremljen sa MultiFresh uređajem sadrži do 74% više A, C i E vitamina nego smoothie napravljen sa drugim blenderima. Smoothie napravljen uvečer sa MultiFresh vakuum ekstraktorom sadrži više A vitamina ujutro nego potpuno svježi smoothie iz običnog blendera koji je napravljen odmah ujutru. U nastavku vam donosimo par ideja za savršen smoothie:
  Pročitaj više 
 • Zdrave grickalice

  Zdrave grickalice

  Teško se možete oduprijeti porivu da nešto grickate, onako usput, tokom dana ili pred televizorom kada je vaša omiljena serija? Otkrivamo koje to grickalice možete jesti bez griže savjesti:
  Pročitaj više 
 • 11 namirnica za jačanje imuniteta

  11 namirnica za jačanje imuniteta

  Pravilna prehrana ima važnu ulogu u podržavanju rada imunog sistema koji je glavna zaštita od virusa, sezonskih infekcija, poput prehlade ili gripe.

  Zdrav život počinje vrlo jednostavno – od onoga što jedemo, zato nam je potrebna hrana za imunitet, a ove namirnice su super za njegovo jačanje!

  Pročitaj više 
 • UN dijeta

  UN dijeta

  Sigurno ste čuli za UN dijetu, činjenica je da UN dijeta zaista djeluje na kratki rok.

  Na duži rok gledano, ova dijeta propagira jedenje čokolade i kolača, ne poštuje osnovni princip prehrane, umjerenost, ne govori o važnosti tjelesne aktivnosti i potrebi ravnoteže unosa energije i potrošnje energije. 

  Pročitaj više 
 • Regulirajte hormone uz pomoć ovih 9 namirnica

  Regulirajte hormone uz pomoć ovih 9 namirnica

  Bez obzira da li imate probleme sa umorom, aknama, nervozom, nemirnim snom, znojenjem ili PMS simptomima, okrivite hormone zato! Iako se u ozbiljnijim situacijama uvijek preporučuju savjet ljekara, te određeni lijekovi, nije naodmet znati da postoje i određene namirnice koje mogu ženske hormone držati pod kontrolom. Saznajte koje su...
  Pročitaj više 
 • Ljuta hrana

  Ljuta hrana

  Iako liječnici, čim se pojavi neki probavni problem, savjetuju izbjegavanje ljute hrane, konzumiranje takve hrane zapravo ima cijeli niz dobrobiti za gastrointestinalni sistem i za zdravlje općenito.

  Pročitaj više 
 • Ljekovitost hurmi

  Ljekovitost hurmi

  Zbog širokog spektra nutritivnih vrijednosti hurme se opravdano nazivaju super voćem.

  Bogata je vitaminima A1, C, B1, B2, B3, B5 i B9 (folna kiselina).

  Od minerala tu su kalcij, magnezij, kalij, fluor, sumpor i željezo.

  Osim što daju energiju i pomažu u održavanju fizičke forme, hurme su vrlo dobri čuvari cjelokupnog zdravlja. Njihova uloga je višestruka i gotovo da nema tegobe koju one ne mogu otkloniti ili ublažiti.

  Pročitaj više 
 • Utjecaj cjelovite ishrane

  Utjecaj cjelovite ishrane

  Teško da postoji išta zdravije i učinkovitije za rješavanje ozbiljnih zdravstvenih problema od cjelovite hrane.

  Cjelovita prehrana bazirana gotovo isključivo na namirnicama biljnog porijekla mnogo je učinkovitija u promicanju zdravlja i sprečavanju bolesti od bilo kojeg postojećeg lijeka, operativnog zahvata ili dodatka prehrani.

  Pročitaj više 

1-10 of 138

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 14