Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zdrava ishrana

1-10 of 129

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 13
 • Ljekovitost hurmi

  Ljekovitost hurmi

  Zbog širokog spektra nutritivnih vrijednosti hurme se opravdano nazivaju super voćem.

  Bogata je vitaminima A1, C, B1, B2, B3, B5 i B9 (folna kiselina).

  Od minerala tu su kalcij, magnezij, kalij, fluor, sumpor i željezo.

  Osim što daju energiju i pomažu u održavanju fizičke forme, hurme su vrlo dobri čuvari cjelokupnog zdravlja. Njihova uloga je višestruka i gotovo da nema tegobe koju one ne mogu otkloniti ili ublažiti.

  Pročitaj više 
 • Utjecaj cjelovite ishrane

  Utjecaj cjelovite ishrane

  Teško da postoji išta zdravije i učinkovitije za rješavanje ozbiljnih zdravstvenih problema od cjelovite hrane.

  Cjelovita prehrana bazirana gotovo isključivo na namirnicama biljnog porijekla mnogo je učinkovitija u promicanju zdravlja i sprečavanju bolesti od bilo kojeg postojećeg lijeka, operativnog zahvata ili dodatka prehrani.

  Pročitaj više 
 • Proljetna ishrana

  Proljetna ishrana

  Proljeće uvijek želimo dočekati spremni, bez suvišnih kilograma, nabijeni snagom. Ipak, na kraju zime organizmu šteti dijeta koja ga dodatno slabi izgladnjivanjem. Umjesto toga, tijelu treba pomoći da se oslobodi štetnih sastojaka i pokojeg suvišnog kilograma nakupljenog u toku hladnih dana, a za to je najbolja dijeta koja nam vraća energiju i pomaže da pročistimo organizam.
  Pročitaj više 
 • Hranom protiv depresije

  Hranom protiv depresije

  Depresija se danas povezuje s višim rizikom za gotovo svaki ozbiljniji problem - od šećerne bolesti do srčanih bolesti, a ujedno je vodeći uzrok tjelesnog invaliditeta. Mediteranska prehrana ima značajnu dobrobit za mentalno zdravlje.

  - Preporučuje se povećati unos svježeg voća i povrća, integralnih žitarica, graška, leće i ostalih mahunarki, krtog mesa peradi i iznutrica, ribe i školjkaša, a smanjiti unos alkohola i kofeina (i u čajevima).

  Pročitaj više 
 • Aloe vera biljka besmrtnosti

  Aloe vera biljka besmrtnosti

  Aloe vera je čudesna biljka, njezine dobrobiti za zdravlje su mnogobrojne. Koristila kao lijek u drevnom Egiptu još prije 6.000 godina, gdje je bila poznata kao “biljka besmrtnosti.”

  Pročitaj više 
 • 6 namirnica za zdravlje i prevenciju bolesti

  6 namirnica za zdravlje i prevenciju bolesti

  Orašasti plodovi, borovnice, riba i đumbir samo su neke od namirnica koje bi trebali redovito konzumirati zbog povoljnog djelovanja na zdravlje cijelog organizma.

  Pročitaj više 
 • Gojaznost - 6 osnovnih tipova!

  Gojaznost - 6 osnovnih tipova!

  Imate problema sa viškom kilograma? Mislite da ste gojazni? Provjerite u koji od ovih 6 tipova spadate upravo i i pokušajte uz pomoć savjeta riješiti Vaš problem.
  Pročitaj više 
 • Kakvu hranu trebamo jesti u zimskom periodu?

  Kakvu hranu trebamo jesti u zimskom periodu?

  U zimskom periodu posebnu pažnju trebamo posvetiti ishrani. Vrlo je važno jačanje imuniteta i održavanje toplote u organizmu, pogotovo nakon dužeg boravka na hladnoći.

  Pročitaj više 
 • 4 znaka da vam nedostaje bjelančevina

  4 znaka da vam nedostaje bjelančevina

  Popularna piramida zdrave prehrane u posljednjih se nekoliko godina uveliko promijenila. Stručnjaci upozoravaju da konzumiramo previše ugljikohidrata i jednostavnih šećera i zbog toga se debljamo, ali sve više do izražaja dolazi i važnost konzumiranja dovoljno bjelančevina. Bjelančevine su ključne za funkcioniranje organizma, one su glavni izvor tvari za izgradnju mišića, krvi, kože, kose, noktiju i unutarnjih organa te sudjeluju u gotovo svim biohemijskim procesima u stanicama.

  Pročitaj više 
 • Kako očistiti voće od pesticida?

  Kako očistiti voće od pesticida?

  Najbolji benefiti za zdravlje dobijaju se iz cjelovite hrane, jer se tvari međusobno nadopunjuju i aktiviraju, stoga je voće i povrće najbolje pojesti s korom. Međutim, voće i povrće treba temeljito oprati kako bi se uklonile bakterije, prljavština i eventualni ostaci hemikalija.

  Pročitaj više 

1-10 of 129

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 13