Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zdrava ishrana

1-10 of 141

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 15
 • Namirnice koje pomažu detoksikaciju jetre

  Namirnice koje pomažu detoksikaciju jetre

  Svakodnevno nailazimo na reklame raznih proizvoda koji nam pomažu izbaciti toksine iz tijela. Međutim, istina je ta da se naš organizam sam čisti svakoga dana.

  Naša jetra je zaista nevjerovatan organ koji spada u skupinu primarnih organa za svakodnevnu detoksikaciju organizma i prirodno izbacuje toksine iz našega tijela. Proces izbacivanja toksina iz organizma svakodnevno je dodatno stimuliran i konzumiranjem određenih namirnica.

  Pročitaj više 
 • Začini koji pomažu sačuvati zdravlje i duhovni balans

  Začini koji pomažu sačuvati zdravlje i duhovni balans

  Začini su moćne namirnice koje nisu tu samo zato kako bi dodatno obogatile okus jela, nego služe i na neke druge načine. Mnoge svjetske kuhinje prepoznaju korisnost začina u svrhu obnavljanja zdravlja, a najpoznatije među njima zasigurno su indijska i razne južnoameričke kuhinje, iako sličnih primjera imamo i puno bliže. U spiritualnom svijetu poveznica između začinskog bilja i prirode toliko je snažna da se često kaže kako ono posjeduje magična svojstva koja blagotvorno djeluju na naše zdravlje.

  Evo nekoliko magičnih listova…

  Pročitaj više 
 • Poboljšajte probavu ovim namirnicama

  Poboljšajte probavu ovim namirnicama

  Ako i vi baš poput mnogih drugih ljudi na ovome svijetu patite od problema s probavnim sustavom i muku mučite s nadutošću, bolovima u trbuhu, zatvorom i sličnim poteškoćama veoma je bitno da se ograničite na namirnice koje dobro utiču na probavni sistem.

  Pročitaj više 
 • Proljetna ishrana

  Proljetna ishrana

  Zima polako odlazi, baš kao i ošamućenost, neaktivnost i povećan unos hrane. Dolazak proljeća označava i pristizanje novih očekivanja i nadanja. Proljeće takođe donosi mnoge ukuse i mnoge nove i preukusne kombinacije. Međutim, kada govorimo o ishrani, uvijek bi trebalo biti pažljiv i promjene bi trebalo uvoditi postepeno i polako. Tijelu je potrebno da se postepno navikava na prelazak sa teže na lakše namirnice.

  Pročitaj više 
 • 10 ČINJENICA O BADEMOVOM MLIJEKU

  10 ČINJENICA O BADEMOVOM MLIJEKU

  Bademovo mlijeko postaje sve popularnije, a zdrava je alternativa za kravlje ili sojino mlijeko - ne sadrži laktozu ni gluten pa ga mogu piti i osobe osjetljive na ove sastojke. Jedna šolja sadrži 1 gram proteina naspram 8 grama iz kravljeg mlijeka, i 2 miligrama kalcija, u usporedbi s 300 miligrama u kravljem mlijeku.
  Pročitaj više 
 • Ojačajte imunitet sa ovih 7 namirnica

  Ojačajte imunitet sa ovih 7 namirnica

  Od vitalnog je značaja obezbijediti u našoj ishrani bogatstvo namirnica koje će nam omogućiti da imamo snažniji imunitet, posebno kod starijih osoba. Kako starimo, manje jedemo i naša ishrana postaje sve manje raznovrsna, samim tim ne unosimo one esencijalne namirnice koje su nam potrebne da ostanemo zdravi da bismo se osjećali dobro.

  Međutim, sastavili smo listu od 7 namirnica dobrih za imuni sistem starijih, ali i prijedloge kako da ih ubacite u svoju ishranu.

  Pročitaj više 
 • Koji smoothie biste vi odabrali?

  Koji smoothie biste vi odabrali?

  Smoothie pripremljen sa MultiFresh uređajem sadrži do 74% više A, C i E vitamina nego smoothie napravljen sa drugim blenderima. Smoothie napravljen uvečer sa MultiFresh vakuum ekstraktorom sadrži više A vitamina ujutro nego potpuno svježi smoothie iz običnog blendera koji je napravljen odmah ujutru. U nastavku vam donosimo par ideja za savršen smoothie:
  Pročitaj više 
 • Zdrave grickalice

  Zdrave grickalice

  Teško se možete oduprijeti porivu da nešto grickate, onako usput, tokom dana ili pred televizorom kada je vaša omiljena serija? Otkrivamo koje to grickalice možete jesti bez griže savjesti:
  Pročitaj više 
 • 11 namirnica za jačanje imuniteta

  11 namirnica za jačanje imuniteta

  Pravilna prehrana ima važnu ulogu u podržavanju rada imunog sistema koji je glavna zaštita od virusa, sezonskih infekcija, poput prehlade ili gripe.

  Zdrav život počinje vrlo jednostavno – od onoga što jedemo, zato nam je potrebna hrana za imunitet, a ove namirnice su super za njegovo jačanje!

  Pročitaj više 
 • UN dijeta

  UN dijeta

  Sigurno ste čuli za UN dijetu, činjenica je da UN dijeta zaista djeluje na kratki rok.

  Na duži rok gledano, ova dijeta propagira jedenje čokolade i kolača, ne poštuje osnovni princip prehrane, umjerenost, ne govori o važnosti tjelesne aktivnosti i potrebi ravnoteže unosa energije i potrošnje energije. 

  Pročitaj više 

1-10 of 141

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 15