Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zanimljivosti

51-60 of 112

  • Šta se događa kada jedete pljesnivi hljeb?

    Šta se događa kada jedete pljesnivi hljeb?

    Nisu svi plijesni iste - što se može jesti i što ne zavisi od boje plijesni i vrsti hrane. Buđavi hljeb ne miriše, samo se "diči" ružnim mrljama na površini, što nas obično sprječava da jedemo. Ali što će se dogoditi ako to ipak pojedemo?

    Pročitaj više 
  • Zašto nije dobro piti ledenu vodu?

    Zašto nije dobro piti ledenu vodu?

    Čaša hladne vode često svi tražimo. To nam zapravo pomaže da se osvježimo u nekoliko sekundi, ali istovremeno uzrokuje hrpu drugih stvari koje su daleko od toga da nam je dobro.

    Pročitaj više 
  • Znate li za koje sve namjene možete koristiti mikrovalnu pećnicu?

    Znate li za koje sve namjene možete koristiti mikrovalnu pećnicu?

    Mikrovalna pećnica zauzima dragocjeni prostor u vašoj kuhinji, zar ne? Jeste li ikada razmišljali o ostavljanju u podrum i zauvijek odustati od grijanja stare hrane? Ne! Možete odustati od grijanja sinoćnje večere, ali mikrovalna pećnica može se koristiti i za mnoge druge svrhe ...

    Pročitaj više 
  • Šta se nalazi u Vašem zelenom čaju?

    Šta se nalazi u Vašem zelenom čaju?

    Za mnoge nijedno piće nije bolji sinonim za dobro zdravlje nego zeleni čaj, drevni kineski napitak je dobro poznat po svojoj prelijepoj aromi i obiljem antioksidanasa. Po nekim procjenama, samo u SAD-u se popije oko 10 milijardi čajnika ovog pića tokom godine.

    Pročitaj više 
  • Stvari koje možete da uradite sa alkoholom (osim da ga pijete)

    Stvari koje možete da uradite sa alkoholom (osim da ga pijete)

    Naravno, pijenje se čini kao najzabavnija stvar od svih mogućnosti, ali iznenadili biste se koliko koristan može biti alkohol u Vašem domu. Evo nekoliko korisnih stvari koje možete sa njime da uradite ukoliko odlučite da ga ne popijete sa prijateljima sljedeći put kad se nađete…

    Pročitaj više 
  • Morska voda kao lijek

    Morska voda kao lijek

    Ljetovanje na moru ne mora biti samo zabava i relaksacija, ono može pozitivno uticati na vaše zdravlje. Morska voda prirodni je lijek koji će vam pomoći da se osjećate bolje - izvana i iznutra. Donosimo vam 8 nevjerojatnih pozitivnih djelovanja morske vode na zdravlje. Jeste li spremni na skok u vodu?

    Pročitaj više 
  • Koja je dijeta idealna za Vaš horoskopski znak

    Koja je dijeta idealna za Vaš horoskopski znak

    Od dijete na bazi krvne grupe pa do dijete u zavisnosti od tipa ličnosti, mnogi programi podržavaju režime gubljenja viška kilograma prema Vašim osobinama, očekivali smo da vidimo dijetu po horoskopskim znacima. Horoskop, ipak, jeste najstariji sistem klasifikacije na svijetu.
    Pročitaj više 
  • Namirnice koje su bolje zamrznute

    Namirnice koje su bolje zamrznute

    Iako je najzastupljeniji stav da je svježe voće i povrće neuporedivo zdravije i hranljivije nego zamrznuto, kod nekih namirnica postoji izuzetak. Na osnovu najnovijih istraživanja, sljedeće namirnice je bolje zamrznuti prije korištenja

    Pročitaj više 
  • Kako održati zdravu razinu holesterola u krvi

    Kako održati zdravu razinu holesterola u krvi

    Tijelu je potreban holesterol za stvaranje zdravih stanica, ali kada unosimo previše lošeg holesterola (ili lipoproteina niske gustoće, LDL), on će se nakupljati u krvnim žilama i smanjiti protok krvi kroz njih te potencijalno ugrozitii zdravlje i s vremenom dovesti možda čak i do srčanog ili moždanog udara. Donosimo 5 načina da razinu holesterola u krvi držite u granicama normale.

    Pročitaj više 
  • Trikovi koje prodavnice koriste kako bi potrošiti više nego što ste planirali

    Trikovi koje prodavnice koriste kako bi potrošiti više nego što ste planirali

    Koliko često Vam se dešava da kupite nešto što Vam nije potrebno pošto posjetite supermarket ili neku drugu prodavnicu? Kladimo se da je odgovor na to „često.“ Međutim, mnogi od nas ne shvaćaju da smo zapravo navedeni da kupimo stvari koje nam ne trebaju putem čitave serije raznih trikova.

    Pročitaj više 

51-60 of 112