Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zanimljivosti

81-90 of 112

  • 10 namirnica koje su još bolje narendane

    10 namirnica koje su još bolje narendane

    Rende za namirnice vjerovatno nije vaša omiljena stvar na svijetu - oduzima previše vremena i povrede su vjerovatne ukoliko niste pažljivi. Ali ponekad je zaista vrijedno truda, jer neke namirnice imaju znatno bolje ukuse kada su naribane. 

    Pročitaj više 
  • Omiljena voćka predstavlja Vašu ličnost

    Omiljena voćka predstavlja Vašu ličnost

    Ukoliko volite voće u bilo kojem obliku, obezbeđujete sebi gomilu vitamina, što za posljedicu ima jak imunitet. Ali omiljeno voće može da kaže mnogo toga o Vašoj ličnosti. 

    Pročitaj više 
  • Međunarodni dan kuhara

    Međunarodni dan kuhara

    Članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara svake godine, 20. Oktobra. Kuhari širom svijeta povezani su sa čak 103 organizacije koje sudjeluju u ovom posebnom danu kroz razne radionice i aktivnosti. 

    Pročitaj više 
  • Prirodna zaštita od komaraca - zasadite pravo bilje

    Prirodna zaštita od komaraca - zasadite pravo bilje

    Sezona je počela, priroda nas zove i sve više vremena provodimo vani, u šumi, na livadama, vikendicama i roštiljima. Pokušavamo vani upiti svaku zraku sunca i naše uživanje i druženje s prijateljima često se može otegnuti do dugo u noć. A onda čim se sunce počinje spuštati ispod horizonta dolaze oni, napasnici iz sjene, zujeći dosadnjakovići. Da, govorimo o komarcima.

    Pročitaj više 
  • Prirodna čistoća uz pomoć limuna!

    Prirodna čistoća uz pomoć limuna!

    Zbog čega je limun toliko snažno sredstvo za čišćenje? Velik udio kiselina, koje omogućavaju ovoj voćki da djeluje kao snažno antibakterijsko sredstvo koje se može pobijediti većinu uobičajenih bakterija prisutnih u domu.

    Pročitaj više 
  • 13 činjenica o kafi koje niste znali

    13 činjenica o kafi koje niste znali

    Kafa je jedna od najpopularnijih namirnica na svijetu. Mnogi od nas je piju da „prežive“ naporne radne dane, ali ispijanje kafe i sama kafa imaju veoma interesantnu historiju. Uz šolju kafe pročitajte zanimljivosti koje se vežu uz kafu.

    Pročitaj više 
  • Omiljeni ukus odaje Vašu ličnost

    Omiljeni ukus odaje Vašu ličnost

    Da li ste ljubitelj banane, maline ili više volite tradicionalniju jabuku, krušku.. na odabir omiljenog voća mi Vam dajemo informacije o Vašoj ličnosti. Zabavite se se uz ovaj jednostavni test i otkrijte malo više o sebi!

    Pročitaj više 
  • Kako su nastale palačinke

    Kako su nastale palačinke

    Da li ste znali da su prve palačinke (ako su se tada uopšte mogle tako nazvati) jeli antički ljudi? Naravno, to nisu bile palačinke kakve mi jedemo danas.  Pročitajte i otkrijte kako je ustvari nastala omiljena poslastica svih nas.

    Pročitaj više 
  • Marmelada od jabuka i karamele

    Marmelada od jabuka i karamele

    Ukoliko volite eksperimentisati u kuhinji, ovo je idealan recept za Vas. Svakako je bitno napomenuti da ne oduzima previše vremena, a ni  novaca, za pripremu istog. Nadamo se da će Vam se svidjeti. Prijatno!

    Pročitaj više 
  • Krompirići na španski način

    Krompirići na španski način

    Svi smo mi ljubitelji jednistavnih i ukusnih jela. Zato smo za Vas pripremili recept koji ćete zaista zavoliti u kratkom periodu.

    Pročitaj više 

81-90 of 112