Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kulinarski savjeti

41-50 of 51

  • Ukusan i zdrav roštilj!

    Ukusan i zdrav roštilj!

    Ko još ne voli roštiljati?! To je sjajan način da okupite porodicu i prijatelje, uživate u svježem zraku i toplom vremenu, naravno i da pojedete koji ukusan zalogaj. Nažalost, mnoge tradicionalne poslastice s roštilja sadrže puno soli, ugljikohidrata i masti koje loše utičuna kardiovaskularni sistem. 

    Pročitaj više 
  • Uživajte u ukusima proljeća

    Uživajte u ukusima proljeća

    Uživajte u ukusima proljeća i obradujte svoje ukućane zdravim i uksnim receptima sa blitvom. Otkrivamo sjajne italijanske lazanje od blitve, pečenu ili prženu blitvu. Vjerovali ili ne, vaše dijete će biti oduševljeno blitvom ukoliko je uključite u pripremu i servirate na zanimljive načine.

    Pročitaj više 
  • Kako štediti pri kupovini hrane?

    Kako štediti pri kupovini hrane?

    Iako se savjet na prvu čini pomalo banalnim, dobro razmislite o njemu. Ponuda u trgovinama na kraju krajeva je stalno jednaka, stoga se riješite navike kupovanja namirnica samo zato što se nude, a ustvari vam ne trebaju.

     

     

    Pročitaj više 
  • 6 savjeta za kuhanje kojima čuvate hranjive sastojke

    6 savjeta za kuhanje kojima čuvate hranjive sastojke

    Otkrijte kako da maksimalno iskoristite sve hranjive sastojke u zdravim namirnicama, voću i povrću, uz pomoć nekoliko jednostavnih i brzih savjeta i trikova za kuhanje.
    Pročitaj više 
  • Gdje to griješimo prilikom prženja hrane?!

    Gdje to griješimo prilikom prženja hrane?!

    Volite prženu hranu? A ko je ne voli! međutim, istina je i da pravilna priprema hrane na ovaj način može biti pravi izazov i ukoliko to ne znate da uradite, jednostavno nećete ni dobiti kao rezultat savršenu hrskavost, niti ukusnu i sočnu teksturu hrane. Jeste li spremni da naučite nešto iz svojih grešaka?

    Pročitaj više 
  • Greške koje pravite pri spremanju tjestenine

    Greške koje pravite pri spremanju tjestenine

    O, tjestenina …Vjerovatno najukusnije i najlakše jelo za spremanje koje postoji, zar ne? I dok svakako ne možemo dovoditi u pitanje njen savršen ukus, ispostavilo se da njeno spremanje i nije toliko jednostavno koliko Vvm se činilo. Da li i vi pravite neke od ovih osnovnih grešaka? 

    Pročitaj više 
  • Upotrijebite prezrele banane na ovih 7 načina

    Upotrijebite prezrele banane na ovih 7 načina

    Volimo hljeb od banana, ali je vrijeme je da ispitamo i nove mogućnosti. Svi ovi recepti ne sadrže dodatni šećer, ulje i brašno.

    Pročitaj više 
  • 9 savjeta koji će poboljšati kvalitet Vašeg života

    9 savjeta koji će poboljšati kvalitet Vašeg života

    Kladimo se da vam je već pomalo muka i da ste umorni od pripremanja ručka nakon napornog radnog dana. Zašto ne probate nešto novo? Počnite sa posebnim odlukama kada je ishrana u pitanju, jer ćete poboljšati kvalitet vaše ishrane i života u cjelini!

    Pročitaj više 
  • 5 trikova za salate od kuhara velikih restorana

    5 trikova za salate od kuhara velikih restorana

    Volite salatu, ali ste uvijek pomalo razočarani, jer bez obzira na to kako je pripremate nikada ne bude kao ona iz restorana?! Mi onda imamo sjajne vijesti: pitali smo kuhare najboljih restorana da podijele svoje najdublje i najmračnije tajne kako pripremiti savršenu salatu. Želite da znate šta su nam otrkili?

    Pročitaj više 
  • Šta učiniti kada ručak zagori?

    Šta učiniti kada ručak zagori?

    Čak i najiskusnijim domaćicama se može desiti da im ručak zagori. Jasno je da se uvijek iznerviramo i paničarimo, ali nema potrebe. Ipak, postoji način da pripremljeno jelo ne završi u kanti za smeće. 

    Pročitaj više 

41-50 of 51