Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kulinarski savjeti

21-30 of 51

  • Hrana za miran san

    Hrana za miran san

    Koliko puta vam se dogodilo da ste navečer nešto pojeli što je utjecalo na vaš san?
    Ako jedete kasno navečer, bitno je da se jedu obroci čije namirnice sadrže melatonin koji je zaslužan za kontrolu ciklusa budnosti i spavanja, te kalcij i magnezij koji opuštaju mišiće.

    Ovo su zdrave i lagane namirnice koje će vam osigurati miran i kvalitetan san:

    Pročitaj više 
  • Najbolji savjeti kako kuhati za goste

    Najbolji savjeti kako kuhati za goste

    Da li ste društveni i da li volite da vam dolaze prijatelji i rodbina? Ako često pozivate kod sebe omiljene goste, vrlo vjerojatno ćete često i kuhati za njih, što definitivno nije jednostavan zadatak. Bez obzira koliko volite kuhanje, kada se radi o kuhanju za više osoba, stvari se mogu bitno zakomplicirati. Pripremili smo neke savjete kako da nahranite svoje prijatelje i rodbinu, a istovremeno i uživate u zabavi.
    Pročitaj više 
  • 10 različitih načina kako možete koristiti grčki jogurt

    10 različitih načina kako možete koristiti grčki jogurt

    Želite uživati u laganim jelima tokom ljeta, ali samo nemate ideju šta da kuhate? Da li mislite da je zdrava hrana preskupa i da je jednostavno ne možete sebi priuštiti? Pronašli smo sastojak koji dobro funkcioniše u mnogim jelima, strašno je zdrav i veoma jeftin. Da li želite da znate šta je to? Grčki jogurt! Iznenađeni? Ne budite, ovaj sastojak je zaista čudesan i omogućava vam da pripremite nevjerovatna jela dok se takođe brinete o vašem zdravlju. Isprobajte ovih 10 ideja!

    Pročitaj više 
  • 6 trikova za kuhanje u ljetnom periodu

    6 trikova za kuhanje u ljetnom periodu

    Da li vam smeta ljetna toplota? Onda vjerovatno niste previše sretni što morate da kuhate - plus, ima toliko drugih stvari koje možete raditi ljeti, da je šteta potrošiti previše vremena u kuhinji. Ako želite izbjeći toplotu, ubrzati kuhinjske poslove i uključiti zabavu u ljetno kuhanje, ovdje je vodič sa nekoliko odličnih savjeta!
    Pročitaj više 
  • Spas u zadnji čas!

    Spas u zadnji čas!

    Vjerovatno vam se mnogo puta desilo da ste presolili jelo, napravili previše gust umak, da vam je supa premasna, a meso nije pečeno. Ne brinite sve se da popraviti, a evo i kako.

    Pročitaj više 
  • 6 stvari koje možete (i ne možete) raditi s aluminijskom folijom

    6 stvari koje možete (i ne možete) raditi s aluminijskom folijom

    Koristite li često aluminijsku foliju u svojoj kuhinji? Jeste li sigurni koristite li je na ispravan način? Znamo, ovdje nije riječ o kvantnoj fizici, ali predstavljamo vam nekoliko savjeta kako je ispravno koristiti. I ne brinite, izdvojili smo one koji će vam itekako olakšati stvari.
    Pročitaj više 
  • 13 savjeta iz kuhinje koje niste znali

    13 savjeta iz kuhinje koje niste znali

    Vjerovatno ste se mnogo puta našli u situaciji kada u kuhinji imate problem sa namirnicama, a ne znate kako ga riješiti. Uz ovih 13 savjeta ćete sigurno olakšati sebi boravak u kuhinji.

    Pročitaj više 
  • 5 savjeta za što bolji praznični meni

    5 savjeta za što bolji praznični meni

    Praznici nam stižu i znate šta to znači - puno porodičnih obroka! Ali činjenica da ste domaćin cijeloj porodici ne znači nužno da obroci moraju iziskivati puno posla i biti basnoslovno skupi. Pratite ove jednostavne savjete i trikove i zaista ćete imati spektakularan praznični meni za tren oka!

    Pročitaj više 
  • 9 stvari koje ne biste trebali raditi na prazan stomak

    9 stvari koje ne biste trebali raditi na prazan stomak

    „Ono si što jedeš“ je stara izreka koju svi znamo. Ali šta radimo prije obroka također ima uticaja na naše zdravlje. U nastavku pročitajte koje stvari ne biste trebali raditi na prazan stomak (ne ako je prošlo 2 sata od Vašeg posljednjeg obroka).

    Pročitaj više 
  • Praznični centri u našim trgovinama

    Praznični centri u našim trgovinama

    Dragi naši, Praznici su uvijek bili posebno vrijeme, vrijeme kada je osmjeh osoba koje darujete od neprocjenjive vrijednosti. Ove godine smo, u našim trgovinama širom BiH, odlučili da i mi darujemo Vas. U nastavku pročitajte šta smo Vam to pripremili.
    Pročitaj više 

21-30 of 51