Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kulinarski savjeti

11-20 of 51

  • Sezona je jagoda - iskoristite sve zdravstvene blagodati ovog voća

    Sezona je jagoda - iskoristite sve zdravstvene blagodati ovog voća

    Ovih dana u fokusu svih sladokusaca su sočne i slatke jagode koje su odličan izbor za pripremu raznih kolača i drugih poslastica.
     
    Jagode pripadaju bobičastom voću, a njihova ljekovitost poznata je još od davnih vremena. U nastavku pročitajte sve zdravstvene prednosti ovog bobičastog voća...

    Pročitaj više 
  • Kako odabrati savršen restoran za posebnu priliku?

    Kako odabrati savršen restoran za posebnu priliku?

    Niste sigurni da li ste odabrali dobar restoran za neku posebnu priliku? Želite da uživate u kvalitetnoj hrani i prijatnom ambijentu, ali često ne bude tako? Evo kako da odaberete dobar restoran i da uživate u prijatnoj atmosferi i dobrom obroku.

    Pročitaj više 
  • 7 načina za upotrebu limunovog soka

    7 načina za upotrebu limunovog soka

    Limunov sok... Volimo ga dodati u čaj, začiniti salatu njime, iscijediti ga na ispečenu ribu, pripremiti osvježavajuću limunadu... Limunov sok zapravo ima mnogo više upotreba osim u svakodnevnoj prehrani. Donosimo vam 7 fantastičnih upotreba limunovog soka za koje možda još niste znali.
    Pročitaj više 
  • Kako da sačuvate svježom hranu na +35°C ?

    Kako da sačuvate svježom hranu na +35°C ?

    Visoke temperature, koje su ovoga ljeta posebno izražene, jedan su od glavnih uzroka kvarenja hrane. Svaki dan čujemo ili pročitamo tematiku vezanu za trovanje hranom. Donosimo Vam korisne savjete kako tokom vrelih ljetnih dana sačuvati namirnice kao i svoj organizam.
    Pročitaj više 
  • Kako se rashladiti bez klima uređaja?

    Kako se rashladiti bez klima uređaja?

    Temperature su sve više i više a ljeto tek što je počelo. Vrućina nije problem kad uključimo klima uređaj ali šta kada nemamo klimu? Za vas imamo odličnih 8 savjeta kako se rashladiti bez klima uređaja. Provjerite!
    Pročitaj više 
  • Kako poslužiti vino?

    Kako poslužiti vino?

    Jeste li ikada popili čašu najdražeg vina i odmah nakon prvog gutljaja osjetili razočaranje? Vino nije imalo onaj puni voćni okus kakvog se sjećate. Kao da je aroma isparila. Nestala. 

    Razlog zašto je serviranje vina na određenoj temperaturi toliko važno je taj što temperatura može drastično utjecati na sam okus i miris vina. 

    Želite li zaista uživati u vinu kao gospoda, evo nekoliko jednostavnih smjernica koje će vinu očuvati i istaknuti okus i kvalitetu.

    Pročitaj više 
  • Da li znate koje namirnice imaju naviše kalorija?

    Da li znate koje namirnice imaju naviše kalorija?

    Opće je poznato kako je najukusnija hrana, zapravo hrana s najviše kalorija, ali iako ponekad pokušavamo pripaziti na prehranu, nekada si zaista ne možemo pomoći i pokleknemo pred najfinijom čokoladom, krofnom ili kroasanom.
    Pročitaj više 
  • Kako najbolje skuhati rižu?

    Kako najbolje skuhati rižu?

    Kuhanje riže zaista bi trebala biti najjednostavnija stvar na svijetu. Rižu stavimo u lonac, dodamo vode, posolimo, po želji ulijemo bijelo vino i kuhamo desetak minuta dok nije gotova. Međutim, je li to zaista pravi način za kuhanje ovog omiljenog priloga?

    Pročitaj više 
  • 4 tajne do čudesno pečene piletine

    4 tajne do čudesno pečene piletine

    Hrskava, sočna, pohovana, topla, hladna...piletina je većini ljudi prvi izbor kada je meso u pitanju. I to ne bez razloga. Pored toga što ima manje kalorija od većine drugih vrsta mesa, prednost piletine je i što je možete pripremati na mnogo načina.

    Slijedite ova 4 koraka i uživat ćete u svakom zalogaju...

    Pročitaj više 
  • Pazi s kim jedeš

    Pazi s kim jedeš

    Zdrava ishrana koja ne ugrožava zdravlje i garantira željenu tjelesnu težinu zavisi od toga sa kim jedete, tvrde stručnjaci.

    Ukoliko ste primijetili da se kilogrami sve više lijepe za vas, možda bi trebalo da potražite novo društvo za uživanje u hrani.

    Pročitaj više 

11-20 of 51