Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kulinarski savjeti

31-40 of 51

  • Vrijeme je za zimnicu

    Vrijeme je za zimnicu

    Vrijeme je kada se uveliko pripremaju sva ona ukusna čuda zimnice. Svaka domaćica ima svoje male trikove kad je u pitanju priprema zimnice koje je uglavnom naučila od svojih majki.

    Pročitaj više 
  • 9 načina da ubrzate kuhanje

    9 načina da ubrzate kuhanje

    Da li se osjećate kao da provodite previše vremena u kuhinji? Pa, vjerovatno ste upravu. Ovo postaje naročito očigledno u ljetnom periodu, kada su svi vani i uživaju u prekrasnom vremenu, dok ste Vi zaglavljeni u kuhanju beskrajnih obroka za svoju porodicu. Vrijeme je da prestanete da radite to - 9 genijalnih ideja kako biste ubrzali rutinu kuhanja će Vam u tome pomoći.

    Pročitaj više 
  • Najzdravije navike na svijetu

    Najzdravije navike na svijetu

    Zabrinuti ste zbog zdravlja? Imate razloga biti – stres, manjak fizičkih aktivnosti, nezdrave prehrambene navike, previše briga na pameti… to su samo neki razlozi zašto vam se zdravlje iz dana u dan pogoršava.

    Pročitaj više 
  • Korisni kuhinjski trikovi za koje niste znali

    Korisni kuhinjski trikovi za koje niste znali

    Svi znamo koliko je teško organizovati, a još teže i očistiti kuhinju. Prljavo posuđe i masni tanjiri su noćna mora mnogih ljudi. Ali postoji i nekoliko brilijantnih trikova koji Vam mogu pomoći u kuhinji i njima ćete se rješiti makar dijela frustracija.

    Pročitaj više 
  • 7 najčešćih grešaka pri pripremi jela od ribljih fileta

    7 najčešćih grešaka pri pripremi jela od ribljih fileta

     Ako ste ljubitelj mesa, definitivno najbolji izbor bi bila riba. Izuzetno je zdrava, lako se sprema i što je najvažnije ne opterećuje želudac kao druge vrste mesa. Ma koliko da su riblji fileti najlakši za pripremu, postoji nekoliko stvari na koje biste morali da obratite pažnju kako biste dobili najbolja i najukusnija jela...

    Pročitaj više 
  • Kašice za bebe i malu djecu

    Kašice za bebe i malu djecu

    Neophodan dodatak osnovnoj namirnici, čine jelo kompletnim i pomažu roditeljima pri usvajanju novih namirnica, jela, boja i oblika. Ne morate biti vrhunski kuhar kako bi napravili savršene domaće kašice koje će vaše bebe obožavati.

    Pročitaj više 
  • Pekmez koji morate probati!

    Pekmez koji morate probati!

    Da biste uživali u domaćem pekmezu ne morate provesti sate i sate u kuhanju. Mi Vam upravo otrkivamo brz i jednostavan način da uživate u omiljenim ukusima.

    Pročitaj više 
  • Male kulinarske tajne

    Male kulinarske tajne

    Delimano predstavlja male savete koje bi svaka domaćica trebalo da zna. Učinite kuhanje lakšim - predstavljamo male kulinarske savete iza kojih se krije dugogodišnje iskustvo i velika mudrost... 

    Pročitaj više 
  • Spremni provoditi manje vremena u kuhinji?

    Spremni provoditi manje vremena u kuhinji?

    Proljeće je stiglo, dani su topliji i ljepši i posljednja stvar koju želite je da svoja popodneva potrošite provodeći ih u kuhinji – ali sa druge strane, Vaša porodica i Vi morate nešto jesti, zar ne? Pa da, istina, ali vjerovatno možete jednostavno pripremati obroke brže i tako će Vam ostati više vremena da uživate u prelijepom proljetnom vremenu. A mi ćemo Vam pokazati i kako u 6 lakih koraka!

    Pročitaj više 
  • Tajne Tabasco umaka

    Tajne Tabasco umaka

    Bočica Tabasco umaka, sa svojim klasično oblikovanom staklenom bočicom, crvenim čepićem i naljepnicom u obliku dijamanta je vjerojatno jedna od najprepoznatljivijih namirnica na svijetu. Isto se može reći i za njen vatreni sadržaj koji je postao dobro poznat dio mnogih jela od kad je prvi put napravljen i plasiran na tržište od strane McIlhenny obitelji sredinom 19. stoljeća.

    Pročitaj više 

31-40 of 51