Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zdrava ishrana

61-70 of 141

  • Niskokalorična hrana koja vas čini sitim

    Niskokalorična hrana koja vas čini sitim

    Niskokalorična hrana koja Vas čini sitim, zvuči malo kontradiktorno zar ne? Ali nije tako. Nutricionisti su se dosjetili na koji način možete „prevariti“ svoje tijelo osjećajem sitosti, a unijeti znatno manju količinu kalorija.
    Pročitaj više 
  • Kako dobiti bitku sa kilažom?!

    Kako dobiti bitku sa kilažom?!

    Bitka koju vodimo sa kilogramima godinama baš sada može dobiti novi izgled. Na vama je samo da iznenadite svoju "konkurenciju" i odbacite lošu hranu i okrenete se novim navikama.

    Pročitaj više 
  • Najbolja hrana za mozak vašeg djeteta

    Najbolja hrana za mozak vašeg djeteta

    Kao brižni roditelji vjerojatno se pitate kako pomoći svojoj djeci da budu još uspješnija u školi, sportu, i drugim aktivnostima? Donosimo vam odlične savjete kako poboljšati kvalitetu prehrane vaše djece. Znate li koja je najbolja hrana za moždane vijuge vaše djece?

    Pročitaj više 
  • Ljuti korijen kao lijek

    Ljuti korijen kao lijek

    Tradicionalna medicina je uvijek prepuna novih ideja kako da vam olakša borbu s virusima i bakterijama. Postoji jedna stara grčka poslovica koja kaže „Rotkvica vrijedi težinu olova, repa težinu srebra, a hren težinu zlata.“ 

    Pročitaj više 
  • Doza imuniteta i vitalnosti

    Doza imuniteta i vitalnosti

    Poznato je da nam je u hladnijim danima prioritet podići imunitet i odbraniti ga od virusa i bakterija koje nas napadaju. U drevnoj Indiji za hladne i duge dane, lijek je bila tikva. 

    Pročitaj više 
  • Čudotvorni plod tropske palme

    Čudotvorni plod tropske palme

    Legenda kaže da se kokosova palma javila na predjelu Polinezije, iz sjemena u koje se pretvorio siromašni mladić Al. Umro je neutješan zbog neostvarene ljubavi sa poglavičinom kćerkom Hinom. Polinežani i danas tvrde da se njegov lik vidi kada oljuštite kokos. Iako raste u tropskim krajevima, kokosova palma i kokosov orah se koriste širom svijeta.

    Pročitaj više 
  • Prirodni lijekovi za prehlade i gripe

    Prirodni lijekovi za prehlade i gripe

    Čim dođe jesen odmah se postavljaju pitanja: Kako obraniti dijete od viroze? Kako ga obući? Kako ga zadržati u kući? Jesen nam zadaje velike muke. Mi vam donosimo najbolje savjete za očuvanje zdravlja tokom hlanijih dana, koje manje-više svi znamo, ali nije na odmet još koji put ponoviti.

     
    Pročitaj više 
  • Jesen stiže, dunjo moja žuta!

    Jesen stiže, dunjo moja žuta!

    S početkom jeseni i virusi su u akciji. Ali, jesen obiluje i velikim vitaminskim bombama, jedna od njih je i upravo dunja. Saznajte šta to sve može dunja da Vam osigura tokom hladnih zimskih dana.

    Pročitaj više 
  • Izgubite višak kilograma u 6 jednostavnih koraka

    Izgubite višak kilograma u 6 jednostavnih koraka

    Godišnje odmore svi volimo! Možete da spavate, radite šta god poželite, uživate na plaži, provodite više vremena sa svojim najdražima – i jedete koliko god poželite! Međutim, nažalost to ne znači da se završavaju samo s bronzanim tenom i lijepim uspomenama, već i sa kojim kilogramom viška kojih ćete željeti odmah da se riješite. Mi ćemo vam pomoći!

     
    Pročitaj više 
  • Jednostavno i ukusno: citrusne slastice za ljetne dane

    Jednostavno i ukusno: citrusne slastice za ljetne dane

    Male promjene prije svega u životnim navikama a ne samo u prehrani mogu učiniti čudo te će vam tijelo biti zahvalno, a vi ćete naposljetku biti zadovoljni svojom idealnom tjelesnom težinom.

    Pročitaj više 

61-70 of 141