Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zdrava ishrana

11-20 of 141

  • Regulirajte hormone uz pomoć ovih 9 namirnica

    Regulirajte hormone uz pomoć ovih 9 namirnica

    Bez obzira da li imate probleme sa umorom, aknama, nervozom, nemirnim snom, znojenjem ili PMS simptomima, okrivite hormone zato! Iako se u ozbiljnijim situacijama uvijek preporučuju savjet ljekara, te određeni lijekovi, nije naodmet znati da postoje i određene namirnice koje mogu ženske hormone držati pod kontrolom. Saznajte koje su...
    Pročitaj više 
  • Ljuta hrana

    Ljuta hrana

    Iako liječnici, čim se pojavi neki probavni problem, savjetuju izbjegavanje ljute hrane, konzumiranje takve hrane zapravo ima cijeli niz dobrobiti za gastrointestinalni sistem i za zdravlje općenito.

    Pročitaj više 
  • Ljekovitost hurmi

    Ljekovitost hurmi

    Zbog širokog spektra nutritivnih vrijednosti hurme se opravdano nazivaju super voćem.

    Bogata je vitaminima A1, C, B1, B2, B3, B5 i B9 (folna kiselina).

    Od minerala tu su kalcij, magnezij, kalij, fluor, sumpor i željezo.

    Osim što daju energiju i pomažu u održavanju fizičke forme, hurme su vrlo dobri čuvari cjelokupnog zdravlja. Njihova uloga je višestruka i gotovo da nema tegobe koju one ne mogu otkloniti ili ublažiti.

    Pročitaj više 
  • Utjecaj cjelovite ishrane

    Utjecaj cjelovite ishrane

    Teško da postoji išta zdravije i učinkovitije za rješavanje ozbiljnih zdravstvenih problema od cjelovite hrane.

    Cjelovita prehrana bazirana gotovo isključivo na namirnicama biljnog porijekla mnogo je učinkovitija u promicanju zdravlja i sprečavanju bolesti od bilo kojeg postojećeg lijeka, operativnog zahvata ili dodatka prehrani.

    Pročitaj više 
  • Proljetna ishrana

    Proljetna ishrana

    Proljeće uvijek želimo dočekati spremni, bez suvišnih kilograma, nabijeni snagom. Ipak, na kraju zime organizmu šteti dijeta koja ga dodatno slabi izgladnjivanjem. Umjesto toga, tijelu treba pomoći da se oslobodi štetnih sastojaka i pokojeg suvišnog kilograma nakupljenog u toku hladnih dana, a za to je najbolja dijeta koja nam vraća energiju i pomaže da pročistimo organizam.
    Pročitaj više 
  • Hranom protiv depresije

    Hranom protiv depresije

    Depresija se danas povezuje s višim rizikom za gotovo svaki ozbiljniji problem - od šećerne bolesti do srčanih bolesti, a ujedno je vodeći uzrok tjelesnog invaliditeta. Mediteranska prehrana ima značajnu dobrobit za mentalno zdravlje.

    - Preporučuje se povećati unos svježeg voća i povrća, integralnih žitarica, graška, leće i ostalih mahunarki, krtog mesa peradi i iznutrica, ribe i školjkaša, a smanjiti unos alkohola i kofeina (i u čajevima).

    Pročitaj više 
  • Aloe vera biljka besmrtnosti

    Aloe vera biljka besmrtnosti

    Aloe vera je čudesna biljka, njezine dobrobiti za zdravlje su mnogobrojne. Koristila kao lijek u drevnom Egiptu još prije 6.000 godina, gdje je bila poznata kao “biljka besmrtnosti.”

    Pročitaj više 
  • 6 namirnica za zdravlje i prevenciju bolesti

    6 namirnica za zdravlje i prevenciju bolesti

    Orašasti plodovi, borovnice, riba i đumbir samo su neke od namirnica koje bi trebali redovito konzumirati zbog povoljnog djelovanja na zdravlje cijelog organizma.

    Pročitaj više 
  • Gojaznost - 6 osnovnih tipova!

    Gojaznost - 6 osnovnih tipova!

    Imate problema sa viškom kilograma? Mislite da ste gojazni? Provjerite u koji od ovih 6 tipova spadate upravo i i pokušajte uz pomoć savjeta riješiti Vaš problem.
    Pročitaj više 
  • Kakvu hranu trebamo jesti u zimskom periodu?

    Kakvu hranu trebamo jesti u zimskom periodu?

    U zimskom periodu posebnu pažnju trebamo posvetiti ishrani. Vrlo je važno jačanje imuniteta i održavanje toplote u organizmu, pogotovo nakon dužeg boravka na hladnoći.

    Pročitaj više 

11-20 of 141