Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zdrava ishrana

51-60 of 141

  • Zašto je sladoled dobar za zdravlje?

    Zašto je sladoled dobar za zdravlje?

    Koja vam je prva asocijacija kada vam neko kaže: ''Vrući, ljetni dan.''? Vjerojatno se većina vas prvo sjetila sladoleda jer gotovo da ne postoji ništa bolje od osvježavajuće hladnog sladoleda kada temperatura prijeđe 30 stupnjeva. No, je li sladoled baš najzdraviji izbor? Istina je, sladoled sadrži puno šećera i kolesterola, ali nije sve tako crno. Saznajte kako sladoled može biti dobar za zdravlje.

    Pročitaj više 
  • Šta se dešava sa tijelom nakon 10 dana bez šećera?!

    Šta se dešava sa tijelom nakon 10 dana bez šećera?!

    Teško je biti objektivan po pitanju načina ishrane kada ste sa njom u kontaktu svakodnevno. Ali ako ste u stanju da se malko udaljite i objektivno analizirate istu (ili pak možete da priuštite sebi nutricionistu da to učini za Vas), vrlo je vjerovatno da ćete uvijedti kako unosite DALEKO VIŠE šećera nego što se preporučuje.

    Pročitaj više 
  • 4 ukusna mini predjela

    4 ukusna mini predjela

    Dolaze li vam porodica i prijatelji na ručak? Sigurno ih želite impresionirati svojim kulinarskim umijećem, ali ne želite puno vremena potrošiti u svojoj kuhinji. Ne brinite, imamo baš ono što vam treba, a sve što vam treba je kalup za muffine.

    Pročitaj više 
  • Mrkva - najzdravija namirnica svijeta

    Mrkva - najzdravija namirnica svijeta

    Zahvaljujući "ikoni koja jede mrkvu", Zekoslavu Mrkvi, generacije su djece odrasle uz spoznaju da je ljekovita, a samo jedan pogled na njezine prehrambene vrijednosti jasno objašnjava zašto. Stoga vam donosimo 5 razloga zašto bi uvijek trebala biti dio vašeg jelovnika.

    Pročitaj više 
  • 5 razloga zbog kojih ćete jesti više cimeta

    5 razloga zbog kojih ćete jesti više cimeta

    Zatvorite oči i samo pomislite na cimet – gotovo da možete osjetiti njegov okus u ustima, zar ne? Cimet nije samo ukusan začin koji vaše deserte čini neodoljivima, nego je i sastojak koji sa sobom donosi nekoliko prednosti za zdravlje. Koje su to njegove prednosti?

    Pročitaj više 
  • 7 ideja za brz i zdrav doručak

    7 ideja za brz i zdrav doručak

    Da li vam uvijek nedostaje vremena ujutro? Onda vjerojatno nikada nemate vremena za doručak. Iako dobro znamo da je doručak najvažniji obrok u danu, jednostavno ponestane vremena za nešto više od šoljice kafe koju pijete dok se spremate za posao.

    Pročitaj više 
  • Karfiol - čuvar zdravlja!

    Karfiol - čuvar zdravlja!

    Ova super namirnica iz porodice krstačica trebala bii se naći svakodnevno u našoj ishrani jer je izuzetno korisna i zdrava. Obiluje vitaminima, mineralima, dragocijenim antioksidansima i ostalim važnim fitohemikalijama.

     

    Pročitaj više 
  • 5 najboljih proljetnih dijeta

    5 najboljih proljetnih dijeta

    Vrijeme je da se obračunate sa viškom kilograma koje ste nabacili tokom zime. Izabrali smo pet laganih dijeta koje će vam pomoći da opet izgledate sjajno u svom proljetnom outfitu.

    Pročitaj više 
  • Ishrana prema krvnim grupama

    Ishrana prema krvnim grupama

    Od pamtivijeka, ljudi se bore s prekomjernom težinom, ali se taj postotak osoba koje se bore s viškom kilograma povećao unutar zadnjih par godina, kao posljedica stresa i brze hrane. Sve se više i više mladih s prekomjernom težinom bori držanjem strogih dijeta koje uglavnom pružaju kratkoročan učinak pa se izgubljeni kilogrami uvijek vrate s još par dodatnih. 

    Pročitaj više 
  • Uradite detoksikaciju vašeg frižidera

    Uradite detoksikaciju vašeg frižidera

    Svima nam je poznat ovaj scenario: dođete kući, veoma ste gladni i posežete za prvom stvari koju pronađete u frižideru... Ukoliko je vaš frižider pun loše i masne hrane, ovo možda i nije najbolja ideja. Ali šta ukoliko možete uraditi detoks vašeg frižidera i napuniti ga dobrom, zdravom hranom i konačno popraviti svoju ishranu, bez pretjeranog dodatnog napora?
    Pročitaj više 

51-60 of 141