tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Latest articles

Ljuti korijen kao lijek

Tradicionalna medicina je uvijek prepuna novih ideja kako da vam olakša borbu s virusima i bakterijama. Postoji jedna stara grčka poslovica koja kaže „Rotkvica vrijedi težinu olova, repa težinu srebra, a hren težinu zlata.“ 

Pročitajte cijeli članak

Sve što trebate znati o paradajzu

Iako dolazi iz Južne Amerike, paradajz je važna namirnica i u našoj zemlji. Plijeni nas svojim blagodatima, a kada jednom probate sok od paradajza postat će nezostavni dio zdrave ishrane.

Pročitajte cijeli članak

Međunarodni dan kuhara

Članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara svake godine, 20. Oktobra. Kuhari širom svijeta povezani su sa čak 103 organizacije koje sudjeluju u ovom posebnom danu kroz razne radionice i aktivnosti. 

Pročitajte cijeli članak

Top 5 stvari o kralju jeseni!

Jedna od najbogatijih namirnica jeseni je kesten. Još u 16. stoljeću konzumirali su ga stanovnici Rima. 

Pročitajte cijeli članak

Ljubičasti štit za organizam

Namirnica poznata već 2000 godina obiluje najbogatijom lepezom vitamina i minerala. Sadrži izuzetno rijedak vitamin B12, visok procenat gvožđa, a posebno je bogata bjelančevinama i mastima. Kažu da je upravo cvekla u stanju da popravi u organizmu sve što „drugi“ ne mogu.

 

Pročitajte cijeli članak

Blagodati borovnice

Sjetimo se svih izreka oko malog bobičastog voća da kako sadrže otrov ili lijek. Upravo je borovnica čisti primjer toga – malena voćka sa ogromnim ljekovitim karakteristikama.

Pročitajte cijeli članak

Čudotvorni plod tropske palme

Legenda kaže da se kokosova palma javila na predjelu Polinezije, iz sjemena u koje se pretvorio siromašni mladić Al. Umro je neutješan zbog neostvarene ljubavi sa poglavičinom kćerkom Hinom. Polinežani i danas tvrde da se njegov lik vidi kada oljuštite kokos. Iako raste u tropskim krajevima, kokosova palma i kokosov orah se koriste širom svijeta.

Pročitajte cijeli članak

Egzotična voćka godine

Ovo je poznata voćka koju su nutricioniste 2013. godine proglasili supervoćkom godine. Naziv potiče iz legende da ko god je pojede dobija snagu kao i mitsko viće - zmaj. 

Pročitajte cijeli članak

Doza imuniteta i vitalnosti

Poznato je da nam je u hladnijim danima prioritet podići imunitet i odbraniti ga od virusa i bakterija koje nas napadaju. U drevnoj Indiji za hladne i duge dane, lijek je bila tikva. 

Pročitajte cijeli članak

Uživajte u bojama jeseni

Da bi smo lakše prebrodili jesenje promjene temperature i uživali u romantici, moramo se pobrinuti o svom imunitetu. Iz jesenje palete toplih boja, izvući ćemo ovog puta crvenu - nar. Jarke i tople boje jesenskih plodova nisu samo lijepe za oko, već  su i jako ljekoviti.

Pročitajte cijeli članak

Jesen stiže, dunjo moja žuta!

S početkom jeseni i virusi su u akciji. Ali, jesen obiluje i velikim vitaminskim bombama, jedna od njih je i upravo dunja. Saznajte šta to sve može dunja da Vam osigura tokom hladnih zimskih dana.

Pročitajte cijeli članak

Prirodni lijekovi za prehlade i gripe

Čim dođe jesen odmah se postavljaju pitanja: Kako obraniti dijete od viroze? Kako ga obući? Kako ga zadržati u kući? Jesen nam zadaje velike muke. Mi vam donosimo najbolje savjete za očuvanje zdravlja tokom hlanijih dana, koje manje-više svi znamo, ali nije na odmet još koji put ponoviti.

 

Pročitajte cijeli članak

Izbjegnite najčešće greške pri kuhanju kafe

Svi vjeruju da mogu skuhati dobru kafu. Uostalom, na gotovo svakom uglu možete kupiti kafu za ponijeti. No kada ste stvarno popili odličnu kafu i uistinu uživali u punoći okusa?

Pročitajte cijeli članak

Šta uraditi ako vam je meso žilavo, riža raskuhana, jelo preslano...

Događa se i najboljima. Unatoč svim vašim naporima u kuhinji, nešto je krenulo naopako i sve je propalo. Meso je pretvrdo, jelo je preslano, a riža se raskuhala. Evo nekoliko ideja kako riješiti upravo te probleme

Pročitajte cijeli članak

Sve o pićima koja goje, a uporno ih pijete

Voćni sokovi, vode sa ukusima, šejkovi... samo su neka od pića koja vas goje iako mislite da su veoma zdravi i dijetalni. Ukoliko niste sigurni šta vas goji, pogledajte listu napitaka.

Pročitajte cijeli članak

Za i protiv cijeđenog soka

U svijetu su već neko vreme veoma popularni sokovi od svježe cjeđenog voća i povrća. Zagovornici takve hrane obično se pozivaju na to da takvi sokovi ojačavaju imuni sistem i čak sprečavaju razvoj kancera. Skeptični ste? Možda s razlogom.

Pročitajte cijeli članak

Voće i povrće koje ima najviše pesticida

Voće i povrće je dobro za naš organizam, a sve blagodati koje ima na zdravlje i koliko mogu pomoći u prevenciji bolesti teško je i nabrojati.

Pročitajte cijeli članak

Roštilji sadrže dva puta više bakterija nego WC šolja

Roštilj sadrži dva puta više bakterija nego WC šolja, otkrila je nova studija.

Pročitajte cijeli članak

Kuhajte sa Vjekom i preuzmite vrijednu nagradu

Svaki kupac bilo kojeg Delimano posuđa u mjesecu martu ima mogućnost osvojiti profesionalno  kuhanje sa Vjekom. Vjeko će dobitnika posjetiti na domu a sve to će zabilježiti i Delimano ekipa što će se kasnije emitovati na malim ekranima.

Pročitajte cijeli članak

Brokula- namirnica idealna za sve!

Zamislite namirnicu, koja daje sve neophodno za zdravlje, pomlađivanje i detoksikaciju organizma, a uz pomoć koje možete spriječiti alergiju, prehladu, artritis, rak i bolesti oka.

Pročitajte cijeli članak

Pet najboljih proljetnih dijeta

Vrijeme je da se obračunate sa viškom kilograma koji su se zalijepili tokom zime, a povrće i voće koje stiže s proljećem ide vam u prilog. Izabrali smo pet lakih dijeta koje će vam pomoći da opet izgledate sjajno u svojoj proljetnoj odjeći.

Pročitajte cijeli članak

Zelena salata skida kile i čuva srce

Iskoristite trenutno prisustvo zelene salate u svakodnevnoj ishrani jer na taj način možete smršati, ali i spriječiti neke ozbiljne bolesti.

Pročitajte cijeli članak