Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Začini koji pomažu sačuvati zdravlje i duhovni balans

Začini su moćne namirnice koje nisu tu samo zato kako bi dodatno obogatile okus jela, nego služe i na neke druge načine. Mnoge svjetske kuhinje prepoznaju korisnost začina u svrhu obnavljanja zdravlja, a najpoznatije među njima zasigurno su indijska i razne južnoameričke kuhinje, iako sličnih primjera imamo i puno bliže. U spiritualnom svijetu poveznica između začinskog bilja i prirode toliko je snažna da se često kaže kako ono posjeduje magična svojstva koja blagotvorno djeluju na naše zdravlje.

Evo nekoliko magičnih listova…

Anđelski korijen

Anđelski korijen pomaže probavi, a zbog karakterističnog i jakog mirisa koristi se i u pripremi alkoholnih napitaka, pa i u izradi svijeća. Ekstrakt anđelskog korijena također se koristi za pročišćenje i zaštitu od negativnih energija.

Bosiljak

Osim kao začin (pogotovo u pripremi variva, tjestenina i salata), bosiljak posjeduje i snažna spiritualna i ljekovita svojstva te obično predstavlja mir, sreću, ljubav i zaštitu.

Lovor

Lovorov list koristili su još i stari Rimljani i Grci, a danas je lovor sastavni začin mnogih svjetskih kuhinja. Što se pak tiče njegove spiritualne i magične komponente smatra se da lovor priziva uspjeh, mudrost i općenito prosperitet. Što se pak tiče snova, listovi lovora u njima predstavljaju vodiča koji sanjača vodi prema njegovim ciljevima stoga je lovorov list dobro staviti ispod jastuka.

Kopar

Neovisno o tome konzumiraš li svježi ili sušeni, kopar je odličan i ukusan začin koji odlično prija salatama od zelja ili krastavaca, a dobro se slaže s raznim tjesteninama, kao i jelima na bazi mesa ili povrća. Također, smatra se da kopar pozitivno utječe na zdravlje i osjećaj blaženstva, stoga navali narode!

Menta

Menta pomaže ublažavanju glavobolja, potiče apetit i probavu, a u spiritualnom svijetu povezuje se s osjećajem radosti, pročišćenjem i beskrajnom ljubavlju.