Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Sladoled od kafe i čokolade: Recept koji ćete rado dijeliti

Mnogima omiljena ledena slastica koja nas neodoljivo podsjeća na toplo vrijeme i sunce svakako je sladoled. Želite li isprobati novi okus kafe i čokolade te pritom razveseliti ukućane i prijatelje napravite ga sami uz zdravi recept

Sastojci za sladoled o čokolade i kave:

- 8 žumanaca - 150 g smeđeg šećera - 600 ml slatko vrhnje - 2 kašike instant kave - 2 kašike konjaka - 150 g tamne čokolade (70 posto kaka) - 1 kašika kaka u prahu (nezaslađen) - Plastična posuda za sladoled (možete iskoristiti one od kupovnog sladoleda od 1 litre)

Priprema:

1. U zdjeli izmiksajte žumance dok smjesa ne postane blijeda i povezana. 2. U lončić ulijte slatko vrhnje, dodajte kafu te zagrijte na laganoj vatri uz miješanje, dok gotovo ne zavre. 3. U vrhnje počnite polako ulijevati izmućene žumance uz konstantno miješanje kuhačom. 4. Dodajte i konjak te nastavite miješati dok ne dobijete gustu kremu poput pudinga. 5. Čokoladu otopite na pari i dodajte kakao u prahu. Potpuno otopljenu čokoladu ulijte u kremu te sve dobro izmiješajte dok se ne poveže te ostavite da se malo ohladi. 6. Smjesu ulijte u plastične posude i stavite u zamrzivač na 4 sata. 7. Nakon 4 sata izvadite sladoled iz zamrzivača i u blenderu ga tako poluzamrznutog dobro izmiksajte, vratite ga u posudu te ostavite da se zamrzne na još 4 sata ili preko noći.