Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Salate koje do sada niste pravili

Otkrivamo recepte za salate koje su idealan dodatak svim jelima. oduševite goste, uživajte u ukusu svježeg povrća kombiniranog sa ostalim namirnicama.

Originalna Cezar salata

Dresing za dvoje

  • oko 4 kašike majoneza
  • malo limunovog soka
  • 1 kašika senfa
  • 3 manja inćuna – mada i sa sardinama ima odličan ukus
  • malo maslinovog ulja
  • 2 komada bijelog luka
  • So i biber
  • oko 2-3 kašike jogurta (opciono)

Oljuštite bijeli luk i stavite u veliku posudu za salatu. Istrljajte lukom cijelu posudu dok ne počne da se raspada i bacite dijelove. Za ovu salatu dovoljno je samo malo ulja bijelog luka koje ostane u činiji.

U istoj činiji izgnječite viljuskom inćune (ili sardine) što sitnije, dodajte majonez, senf i sok limuna, dodajte vrlo malo soli i biber i dobro umutite. Gustu masu koju ste dobili, malo razblažite maslinovim uljem i po želji – ako hoćete laganiji i rjeđi preliv dodajte i jogurt. Ne treba pretjerivati sa količinama ulja i jogurta jer Cezar dressing treba da bude gust.

Grčka salata s tjesteninom

Sastojci:

  • 200 g tjestenine,
  • limenka tunjevine,
  • 15 minirajčica,
  • rvena paprika,
  • zelena paprika,
  • ljubičasti luk,
  • 10-15 crnih maslina,
  • 50 ml maslinova ulja,
  • 50 ml limunova soka,
  • peršin, origano,
  • režanj češnjaka,
  • sol, papar,
  • mrvljeni feta-sir

Priprema: Tjesteninu skuhajte i ohladite. Tunjevinu ocijedite, rajčice prerežite napola, a paprike i luk sitno narežite. Sve stavite u zdjelu, dodajte nekoliko crnih maslina, peršina, origana, češnjaka i mrvljene fete. Začinite limunovim sokom, maslinovim uljem, posolite i popaprite pa promiješajte. 

Izdašna salata sa začinskim biljem

Sastojci: 

  • 400 g tjestenine,
  • 200 g fete,
  • 1/2 glavice salate kristalke ili glavica manje salate (npr., rimske ili eskariol),
  • 4 rajčice,
  • 1/2 krastavca narezana na ploške,
  • 12 crnih maslina bez košpica,
  • 2 kašike nasjeckana svježeg bilja (origano, peršin, metvica, bosiljak);

Preljev:

  • 6 maslinova ulja,
  • 2 žlice limunova soka,
  • česanj bijelog luka, šećer, sol, papar

Priprema: Skuhajte tjesteninu. Napravite preljev tako da u Clarity sjeckalici umutite ulje, limunov sok, češnjak, šećer, sol i papar. Stavite sa strane.

Nasjeckajte povrće i umiješajte preljev. Pospite maslinama i nasjeckanim biljem.