Krompirići na španski način
Svi smo mi ljubitelji jednistavnih i ukusnih jela. Zato smo za Vas pripremili recept koji ćete zaista zavoliti u kratkom periodu.
Sastojci za 4 osobe:
- 300 g salame po vašem izboru
- 600 g krompira
- 200 ml mlijeka
- 100 ml kisele pavlake
- 1 kašičica crvene paprike
- 4 jaja
- 40 g brašna
- 2 kašike ulja.
Priprema
Ogulite krompir, te ga isijecite na polovine, odnosno približno jednake dijelove i stavite da se kuha.
Jaja tvrdo skuhajte, pa ih ogulite i isijecite na kolutove. Skuhan krompir također isijecite na kolutove.
U dubljoj posudi zagrijte ulje, sklonite sa vatre pa dodajte crvenu papriku i promiješajte. U to slažite u redovima, najprije krompir, pa jaja, pa salamu.
Posolite i pospite brašnom, pa nastavite redati sastojke vodeći računa da posljednji na vrhu bude krompir.
U odvojenoj posudi pomiješajte pavlaku, posolite, pa dodajte i mlijeko te sve dobro izmiješajte. Ovom smjesom prelijte pripremljeno jelo, pa ga vratite na vatru i sačekajte da proključa.
Napomena: Krompir možete i odmah narezati na kolutove pa ga onda kuhati u slanoj vodi.