Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Najčešća pitanja i odgovori. Saznajte sve što Vas interesuje o Delimanu.

Vjerujemo da se pitate koja je tajna Delimano posuđa. Iz tog razloga savjetujemo da provjerite sve detalje vezano za ovo inovativno posuđe.

1. Prije prve upotrebe…

Prije prve upotrebe, operite posuđe u vrućoj vodi sa malo deterdženta. Tako ćete ukloniti ostatke prašine. Zatim osušite posuđe kuhinjskom krpom i spremni ste za sve zanimljive kulinarske avanture!

2. Koje površine su odgovarajuće za posuđe sa keramičkim premazom?

Delimano posuđe se može koristiti na svim klasičnim površinama za kuhanje:

  • plinski šporet,
  • klasična električna ploča,
  • stakleno-keramička ploča.

Pazite da površina na kojoj kuhate uvijek odgovara veličini posude. Ona ne bi trebalo da prelazi površinu na kojoj se kuha. Na ovaj način ćete postići najbolje rezultate i godinama uživati u svom posuđu.

Delimano posuđe podnosi vrlo visoke temperature, čak do 450°C, iako visoke temperature mogu trajno oštetiti ručke. Kad senzor za toplotu pocrveni, to znači da ste postigli odgovarajuću temperaturu za kuhanje.

3. Za vrhunske kuhinjske užitke...

Pripremite posude za kuhanje

Za razliku od ostalog posuđa, Delimano posuđe sa keramičkim premazom CERAMICA ne zahtijeva puno masnoće za kuhanje. Njegova glatka površina spriječava lijepljenje hrane za podlogu, tako da Vam je dovoljno svega nekoliko kapi ulja za pripremu obroka.

Za uobičajeno kuhanje, preporučujemo da ulijete par kapi ulja u posudu, dok za suho prženje ipak preporučujemo malo više ulja.

Kad stavite sud na ploču za kuhanje, obratite pažnju na ručke. Kad senzor toplote pocrveni, sud je postigao optimalnu temperaturu za kuhanje. Istovremeno možete sniziti temperaturu, jer keramički premaz u kombinaciji s aluminijumom savršeno održava i ravnomerno raspoređuje toplotu.

Tako je omogućena priprema hrane na nižim temperaturama, čime se zadržava prirodan ukus, kao i svi sokovi, minerali i vitamini u hrani.

Kuhanje: užitak i opuštanje!

S obzirom da je keramički premaz tako gladak, kuhanje je pravi užitak. Obavezno koristite drvenu ili plastičnu kašiku ili neki drugi pribor za kuhanje. Iako je keramički premaz vrlo izdržljiv, vodite računa da ga ne oštetite oštrim priborom (npr. Noževi ili klasične kašike i viljuške)

Sačuvajte sočan, jedinstveni ukus hrane

Tajna sjajnog ukusa hrane pripremljene u Delimano posuđu krije se u činjenici da keramički premaz 'zatvara' spoljnu površinu hrane i tako čuva minerale i vitamine u hrani. Osim toga, hranu možete pripremati na nižim temperaturama, čime štedite i vrijeme i novac.

Ukoliko želite da se hranite zdravo i istovremeno uživate u bogatom ukusu hrane, odaberite posuđe s keramičkim premazom!