Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Keramički premaz CERAMICA

Keramički premaz je nesumnjivo najposebnija inovacija na području proizvodnje kuhinjskog posuđa u posljednjih nekoliko godina. Ono što razlikuje posuđe s keramičkim premazom od ostalog posuđa koje također ima neprianjajuću površinu jest da ne sadrži PFTE i da je prirodan materijal, koji ne šteti okolišu i zdravlju.

Keramički premaz je nesumnjivo najposebnija inovacija na području proizvodnje kuhinjskog posuđa u posljednjih nekoliko godina.

Keramički premaz CERAMICA je napravljen na principu nanotehnologije koja na površini posuđa stvara debeo i kompaktan sloj, koji je izuzetno gladak i neporozan.

Prirodan materijal neškodljiv za zdravlje i okoliš

Ono što razlikuje posuđe s keramičkim premazom od ostalog posuđa koje također ima neprianjajuću površinu jest da ne sadrži PFTE i da je prirodan materijal, koji ne šteti okolišu i zdravlju.

Naime, baza keramičkog premaza CERAMICA® je kvalitetna glina, potpuno prirodan materijal, koji se koristio za izradu posuđa stoljećima.

Keramički premaz njemačke kvalitete WEILBURG i talijanskog dizajna

Keramički premaz CERAMICA® je izrađen u Njemačkoj. Napravljen je od strane renomirane tvrtke WEILBURGER, a posuđe je proizvedeno i dizajnirano u Italiji. Posebno izabrane boje, visokog sjaja te vrhunska kvaliteta garancija su za dugogodišnje zadovoljstvo.

9 razloga za vrhunske kuhinjske užitke

Delimano posuđe će vas bez sumnje osvojiti i promijeniti vaš stil kuhanja zauvijek. Što je to što ga razlikuje od ostalog posuđa? Keramički premaz CERAMICA® osigurava sljedeće:

 1. jela pripremljena u keramičkom posuđu zadržavaju više vlage, minerala i vitamina te zbog toga imaju izraženiji okus,
 2. idealan je za zdravo kuhanje s manje masnoća,
 3. dobar je vodič i ravnomjerno raspoređuje toplinu,
 4. štedi energiju,
 5. sprečava lijepljenje hrane za površinu posuđa,
 6. jedinstvena kvaliteta premaza osigurava jednostavno čišćenje, s obzirom da se ostaci hrane mogu lako isprati toplom vodom,
 7. to je prirodan materijal koji nije štetan za okoliš,
 8. otporan je na ogrebotine i hemijsku koroziju,
 9. otporan je na visoke temperature i termalne šokove.

1. Prije prve upotrebe…

Prije prve upotrebe, operite posuđe u vrućoj vodi s malo deterdženta. Na taj način ćete ukloniti ostatke prašine. Zatim osušite posuđe kuhinjskom krpom i spremni ste za zanimljive kulinarske avanture!

2. Koje površine su prikladne za posuđe s keramičkim premazom?

Delimano posuđe se može koristiti na svim klasičnim površinama za kuhanje:

 • plinski plamenik,
 • klasična električna ploča,
 • stakleno-keramička ploča.

Pazite da površina za kuhanje uvijek odgovara veličini zdjele. Zdjela ne smije prelaziti površinu na kojoj se kuha. Naime, na taj način ćete postići najbolji učinak i osigurati godine zadovoljstva svojim posuđem.

Delimano posuđe podnosi vrlo visoke temperature, čak do 450°C, iako visoke temperature mogu trajno oštetiti ručke. Kad toplinski senzor pocrveni, to znači da imamo odgovarajuću temperaturu za kuhanje.

3. Za kuhinjske užitke...

Pripremite zdjele za kuhanje

Za razliku od ostalih površina za kuhanje, keramički premaz CERAMICA ne zahtijeva puno masnoća za kuhanje. Njegova glatka površina sprječava lijepljenje hrane za podlogu, stoga ne trebate puno ulja.

Za uobičajeno kuhanje, preporučujemo da ulijete par kapi ulja u zdjelu i razmažete kistićem ili prstima. Za suho prženje ipak preporučujemo malo više ulja.

Kad stavite zdjelu na ploču za kuhanje, promatrajte ručku. Kad toplinski senzor pocrveni, zdjela je dovoljno vruća za kuhanje. Možete istovremeno sniziti temperaturu, jer keramički premaz u kombinaciji s aluminijem savršeno održava i ravnomjerno provodi toplinu. Time je omogućena priprema hrane na nižim temperaturama, čime se zadržava prirodan okus, minerali i vitamini u hrani.

Kuhanje: užitak i opuštanje!

S obzirom da je keramički premaz tako gladak, kuhanje je pravi užitak: kašika doslovno klizi po površini. Koristite drvenu ili plastičnu kašiku ili neki drugi pribor za kuhanje. Iako je keramički premaz vrlo izdržljiv, ipak se može oštetiti oštrim priborom (npr. noževi).

Keramika pomaže zadržati sočnost i izvoran okus hrane

Tajna ukusnog okusa hrane pripremljene na keramičkoj površini je u činjenici da keramički premaz 'zatvara' vanjsku površinu hrane i na taj način čuva minerale i vitamine u hrani. Osim toga, hrana se može pripremiti na nižim temperaturama i bez obzira na to još uvijek zahtijeva manje vremena zbog visoke kvalitete keramike.

Ako se želite zdravo hraniti i istovremeno uživati u bogatom okusu hrane, odaberite posuđe s keramičkim premazom!

4. Čišćenje Delimano posuđa je jednostavno: nema više trljanja i agresivnih deterdženata

S obzirom da je keramički premaz tako gladak i neporozan, čišćenje je vrlo jednostavno. Jednostavno isperite posudu vrućom vodom ili obrišite vlažnom krpom. Naravno, posuđe možete staviti i u mašinu za pranje posuđa, ali tvrda voda i agresivni deterdženti s vremenom uklanjaju sjaj s posuda zbog nakupljanja kamenca. Naravno, to ne mijenja svojstva keramičkog premaza ili posuđa općenito.

Preporučujemo ručno čišćenje. Posude su čiste u trenu!

Ako se pojavi mrlja...

Kad pripremate masnu hranu (kobasice, slaninu...), mogu nastati manje mrlje. Te mrlje ne utječu na vrhunske karakteristike keramičkog premaza ni na koji način, ali obično ih želimo ukloniti.

Možete ih jednostavno ukloniti potapanjem zdjele u vrućoj vodi s deterdžentom, a zatim protrljati mrlje mekom spužvicom. U slučaju tvrdokornih mrlja, ulijte ocat u zdjelu, zagrijte i očistite kao i obično.

Uživajte u kuhanju s Delimano posuđem!