Torta od hurmi, čokolade i kafe
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 150 g maslaca
- ½ šoljice kakaa u prahu
- 250 ml kipuće vode
- 1,5 kašika instant kafe
- 1 štapić vanilije
- 1 kašika sode bikarbone
- 200 g hurmi, očišćenih i nasjeckanih
- 250 g brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- malo soli
- 200 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- malo ulja
- Priprema:
-
Učinite svoje popodnevne trenutke uživanja uz kafu još boljima uz tortu od hurmi, čokolade i kafe.
Korak 1:
Namastite Delimano® Ceramica Dry Cooker i posipajte ga kakaom u prahu.
Korak 2:
Zakuhajte vodu u Delimano® Ceramica dubokoj zdjeli za kuhanje. Kipuću vodu pomiješajte s kafom, sjemenkama iz štapića vanilije i sodom. Dodajte datulje, malo ih zgnječite viljuškom i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
Korak 3:
U drugoj posudi pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i so. Izmiksajte mikserom maslac i smeđi šećer dok ne postane pjenasto. Dodajte jaja, jedno po jedno, miksajući. Zatim umiješajte smjesu s hurmama i na kraju smjesu s brašnom.
Korak 4:
Premjestite smjesu u Delimano® Ceramica Dry Cooker i pecite na nižoj temperaturi oko 40 minuta dok ne poprimi smeđu boju ili dok štapić kojim probodete tortu u sredini ne izađe čist.
Poslužite sa slatkim vrhnjem.