Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Teleća supa

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

10min

Vrijeme pripreme:

10min

Ukupno trajanje:

20min

Sastojci:

- 1 kg teletine
- 2 kosti goveđe srži
- 1 komad pilećeg mesa
- 2 narandžaste mrkve
- 2 žute mrkve
- 1 korijen peršuna
- ¼ celera
- ½ korabice
- 2 ljutike
- 1 praziluk
- 3-4 kašičice soli
- svjež peršun
- svježi origano
- svježi selen
- 3 lovorova lista
- 1 kašika cijelog zrna crnog bibera
- 2 litre vode

Priprema:

1. Odaberite DIY funkciju i postavite je na 120 minuta. Postavite na 100°C. U lonac stavite meso, kosti, povrće i začinsko bilje.
2. Za cca. 15 minuta, kada voda proključa, smanjite temperaturu na 90°C. Supu kuhajte na laganoj vatri.
3. Za supu sa manje masti: prvo ohladite supu, čuvajte je u frižideru i uklonite bijelu masnoću sa vrha. Podgrijte supu i poslužite.

Autor : Delimano