Supa od bundeve i bijelog luka
Vrijeme kuhanja:
50-55 minuta
Vrijeme pripreme:
15 minuta
Ukupno trajanje:
65-70 minuta
- Sastojci:
-
- 1,3 kg bundeve
- 3 režnja bijelog luka
- 3 kašika svježeg peršina
- 10 listova kadulje
- ½ čajne kašike soli
- ¼ čajne kašike crnog papra
- 1 kašika bijelog luka u prahu
- 2 kašike maslinova ulja
- 1 i ½ čaša vode
- Priprema:
-
- Zagrijte šporet na 200°C.
- Izmiješajte maslinovo ulje, bijeli luk, peršin, kadulju i so.
- U mješavinu dodajte bundevu
- Smjesu stavite u posudu za pečenje i pecite 50 – 55 minuta.
- Kada se smjesa ohladi, stavite je u Nutribullet ekstraktor i ekstraktujte 30 sekundi.
- Supu zagrijte na šporetu i poslužite.