Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Supa od bundeve i bijelog luka

Vrijeme kuhanja:

50-55 minuta

Vrijeme pripreme:

15 minuta

Ukupno trajanje:

65-70 minuta

Sastojci:
  • 1,3 kg bundeve
  • 3 režnja bijelog luka
  • 3 kašika svježeg peršina
  • 10 listova kadulje
  • ½ čajne kašike soli
  • ¼ čajne kašike crnog papra
  • 1 kašika bijelog luka u prahu
  • 2 kašike maslinova ulja
  • 1 i ½ čaša vode 
Priprema:
  1. Zagrijte šporet na 200°C.
  2. Izmiješajte maslinovo ulje, bijeli luk, peršin, kadulju i so.
  3. U mješavinu dodajte bundevu
  4. Smjesu stavite u posudu za pečenje i pecite 50 – 55 minuta.
  5. Kada se smjesa ohladi, stavite je u Nutribullet ekstraktor i ekstraktujte 30 sekundi.
  6. Supu zagrijte na šporetu i poslužite.

Autor : Delimano