Šubare
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
Biskvit
- 6 komada cijelih jaja
- 15 žlica šećera
- 9 žlica tople vode
- 15 žlica brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 6 žlica kakao praha
Krema
- 1 litra mlijeka
- 4 žlice brašna
- 6 žlica gustina
- 200 grama šećera
- 250 grama margarina
- Čokoladna glazura
- 150 grama čokolade
- 100 grama margarina
- 1 žlica ulja
- Za ukrašavanje 1 bijela čokolada
- Priprema:
-
Jaja i šečer pjenasto umutite, dodajte vodu i ostale sastojke, sve dobro izradite i pecite na180 stupnjeva u limu srednje veličine obloženom papirom za pečenje, ali samo dno.
Pečeni biskvit ohladite, odvojite od papira i prerežite u 2 kore
U malo mlijeka razmutite brašno, gustin i šečer te smjesu ulijete u ostatak kipućeg mlijeka;u hladnu kremu umiksajte margarin te jednom trećinom kreme premažite prvu koru i poklopite je drugom.
Okruglim kalupom ili malom čašicom režite okrugle kolačiće, premažite ih bogato po stranicama, podignite im gornji rub kako glazura ne bi curila sa strana ,kremu uvaljajte u kokos, a vrh glazirajte čokoladom. Na kraju ukrasiti bijelom čokoladom.