Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Šubare

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:

Biskvit

  • 6 komada cijelih jaja
  • 15 žlica šećera
  • 9 žlica tople vode
  • 15 žlica brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 6 žlica kakao praha

Krema

  • 1 litra mlijeka
  • 4 žlice brašna
  • 6 žlica gustina
  • 200 grama šećera
  • 250 grama margarina
  • Čokoladna glazura
  • 150 grama čokolade
  • 100 grama margarina
  • 1 žlica ulja
  • Za ukrašavanje 1 bijela čokolada
Priprema:

Jaja i šečer pjenasto umutite, dodajte vodu i ostale sastojke, sve dobro izradite i pecite na180 stupnjeva u limu srednje veličine obloženom papirom za pečenje, ali samo dno.

Pečeni biskvit ohladite, odvojite od papira i prerežite u 2 kore

U malo mlijeka razmutite brašno, gustin i šečer te smjesu ulijete u ostatak kipućeg mlijeka;u hladnu kremu umiksajte margarin te jednom trećinom kreme premažite prvu koru i poklopite je drugom.

Okruglim kalupom ili malom čašicom režite okrugle kolačiće, premažite ih bogato po stranicama, podignite im gornji rub kako glazura ne bi curila sa strana ,kremu uvaljajte u kokos, a vrh glazirajte čokoladom. Na kraju ukrasiti bijelom čokoladom.

Autor : Zulbija Husanović-Šišić‎