Riža s narandžom
Vrijeme kuhanja:
30 min
Vrijeme pripreme:
15 min
Ukupno trajanje:
45 min
- Sastojci:
-
- 0,5 kg piletine
- 1 šolja riže
- 1 kašika brašna
- 1 žumanjak
- 1 glavica karfiola
- ½ luka
- 2 jaja
- 1 čajna kašika sezamova ulja
- 1 kašika sjemenki sezama
- 2 kašike mladog luka
- ½ čaše narandžinog soka
- 1 čajna kašika narandžine kore
- ¼ čajne kašika đumbira
- 3 kašike meda
- ¼ čajne kašike soli
- 1/3 čaše ulja avokada
- Priprema:
-
- U zdjeli pomiješajte brašno, piletinu i žumanjak.
- Ostavite da se meso u hladnjaku marinira 20 minuta.
- Dok se meso marinira, u Nutribullet ekstrahirajte luk i karfiol.
- Pecite piletinu na ulju avokada.
- Nakon što ste ispekli piletinu, dodajte još jednu kašiku ulja i prepržite rižu.
- U lončiću izmiješajte narandžin sok, narančinu koricu, đumbir, ulje sezama, med, sol i brašno te kuhajte dok ne dobijete gustu smjesu.
- Dodajte čajnu žličicu sezamova ulja te ispecite kajganu.
- Stavite karfiol i luk na tavu i pržite na umjerenoj vatri.
- Rižu stavite na tanjir i ukrasite ju mladim lukom i sjemenkama sezama.
- Zatim dodajte preostale sastojke.