Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Riža s narandžom

Vrijeme kuhanja:

30 min

Vrijeme pripreme:

15 min

Ukupno trajanje:

45 min

Sastojci:
  • 0,5 kg piletine
  • 1 šolja riže
  • 1 kašika brašna
  • 1 žumanjak
  • 1 glavica karfiola
  • ½ luka
  • 2 jaja
  • 1 čajna kašika sezamova ulja
  • 1 kašika sjemenki sezama
  • 2 kašike mladog luka
  • ½ čaše narandžinog soka
  • 1 čajna kašika narandžine kore
  • ¼ čajne kašika đumbira
  • 3 kašike meda
  • ¼ čajne kašike soli
  • 1/3 čaše ulja avokada
Priprema:
  1. U zdjeli pomiješajte brašno, piletinu i žumanjak.
  2. Ostavite da se meso u hladnjaku marinira 20 minuta.
  3. Dok se meso marinira, u Nutribullet ekstrahirajte luk i karfiol.
  4. Pecite piletinu na ulju avokada.
  5. Nakon što ste ispekli piletinu, dodajte još jednu kašiku ulja i prepržite rižu.
  6. U lončiću izmiješajte narandžin sok, narančinu koricu, đumbir, ulje sezama, med, sol i brašno te kuhajte dok ne dobijete gustu smjesu.
  7. Dodajte čajnu žličicu sezamova ulja te ispecite kajganu.
  8. Stavite karfiol i luk na tavu i pržite na umjerenoj vatri.
  9. Rižu stavite na tanjir i ukrasite ju mladim lukom i sjemenkama sezama.
  10. Zatim dodajte preostale sastojke.

Autor : Delimano