Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Riba u fišeku uz iznenađenje

Vrijeme kuhanja:

20 min

Vrijeme pripreme:

10 min

Ukupno trajanje:

30 min

Sastojci:
  • 4 fileta smuđa, grgeča ili neke druge ribe
  • 8 malih krompira
  • 8 cherry paradajza
  • 1 tikvica
  • Maslinovo ulje
  • Ruzmarin
  • Limun
  • Sol
Priprema:
  1. Ogulite krompir i svaki isjecite na 6 dijelova.
  2. Kuhajte u slanoj ključaloj vodi.
  3. Čeri paradajz isjecite na pola.
  4. Tikvicu isjecite na kockice.
  5. Takođe isjecite filete na pola.
  6. Stavite papir za pečenje na sto i na njega stavite krompire, paradajz, tikvicu i riblji filet odozgo.
  7. Dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, sol i ruzmarin.
  8. Čvrsto zatvorite papir i stegnite koncem kako biste napravili fišek.
  9. Fišek stavite u rernu i pecite 20 minuta na 200 stepeni

Autor : Delimano