Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Pileći fileti punjeni sirom i suhim mesom

Vrijeme kuhanja:

40

Vrijeme pripreme:

15

Ukupno trajanje:

55

Sastojci:
  • 1 jaje
  • brašno
  • prezla
  • so
  • biber i vegeta
  • ulje za prženje
  • 100 ml. vrhnja za kuhanje
  • malo brašna ili gustina
Priprema:

Piliće filete tanko isjeći, a zatim posuti začinima i ostaviti 10 minuta.

Zatim izrezati suho meso i sir na prutiće. Na piletinu staviti komadić mesa i komadić sira pa smotati.

Možete čačkalicom pričvrsiti.
Umutite jaje.

U jedan tanjir stavite brašno, u drugi prezlu.
Ulje stavite da se zagrije.

Rolnice uvaljajte u brašno,a zatim u jaja pa u prezlu.
Smotani kraj stavite na tavu da se zapeče pa onda okrenite kako bi se ispeklo sa svi strana.

Pazititi da temperatura ne bude jaka, kako meso ne bi ostalo sirovo. Kad su rolnice gotove izvadite ih iz ulja. Ako u tavi imate puno masnoće ocjedite, dodajte vrhnje za kuhanje pomješano sa malo brašna ili gustina.

Prokuhajte pa istresite preko rolnica.


Prijatno!

Autor : Delimano