Pileća salata
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- ½ kg kuhane piletine
- 400 g tjestanine
- 100 g šampinjona
- 1 mrkva
- 1 paprika
- 1 jabuka
- 1 limun
- so i biber
- 100 g majoneze
- Priprema:
-
1. Kuhanu piletinu ohladiti, odvojiti od kožice i kostiju i nasjeckati na kockice.
2. Jabuku oguliti pa kao i šampinjone isjeckati na tanke listiće.
3. Svježu mrkvu i papriku nasjeckati na kockice. Sve sastojke pomiješati, posuti limunovim sokom i začiniti solju i biberom pa ostaviti da se okusi sjedine.
4. Za to vrijeme u slanoj vodi skuhati tjesteninu, te kuhanu isprati u hladnoj vodi i ocijediti.
5. Pomiješati kuhanu tjesteninu i mješavinu s piletinom, povezati majonezom i prema potrebi dodatno zakiseliti limunovim sokom.
6. Možete je jesti odmah ili poslužiti ohlađenu.