Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Pileća prsa u umaku od marelica

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

25

Vrijeme pripreme:

15

Ukupno trajanje:

40

Sastojci:

• 500 g pilećih prsa
• 6 marelica
• ½ bijelog luka
• 1 kašičica soli
• 1 kašičica suncokretovog ulja
• Svježi origano
• 3 kašičice vode

Priprema:
Uključite multifunkcionalni lonac, odaberite funkciju Frying, postavite vrijeme na 23 minute i pritisnite Start. U lonac ulijte 1 kašičicu suncokretovog ulja. Očišćena pileća prsa začinite sa soli i pecite ih 15 minuta sa zatvorenim poklopcem. Otvorite poklopac, okrenite meso i pecite još 10 minuta s otvorenim poklopcem, okrećući svake 3 minute. Kada pileća prsa dobiju zlatnu boju, izvadite ih iz lonca. Pripremite umak. Luk narežite na kolutiće, a marelice na četvrtine i dodajte u lonac. Dodajte svježi origano i 3 kašike vode. Zatvorite poklopac i odaberite funkciju Stew, postavite vrijeme na 8 minuta. Pileća prsa prelijte umakom i poslužite.

Autor : Delimano