Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Nježna supa od bundeve

Vrijeme kuhanja:

30-40 minuta

Vrijeme pripreme:

15 minuta

Ukupno trajanje:

40-45 minuta

Sastojci:
  • 2 bundeve
  • 2 čajna kašike soli
  • 1 kašika maslinova ulja
  • ½ čaše indijskih oraščića
  • 4 i ½ čaše pilećeg temeljca
  • 2 kašike limunova soka
  • 1 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 i ½ čajna kašika crnog papra
  • 2 stabljike celera
  • 1 luk srednje veličine
  • 1 velika mrkva
  • 1 čajna kašika sušene kadulje
  • 1 kašika luka u prahu 1 paprika
Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Bundeve ogulite, prepolovite te uklonite sjemenke. Polovice namažite maslinovim uljem te pecite 30 do 40 minuta.
  3. Operite sjemenke te ih pomiješajte s maslinovim uljem, soli i paprom.
  4. Sjemenke stavite u lim za pečenje te pecite 15 do 20 minuta.
  5. Indijske oraščiće stavite u Nutribullet te ekstraktujte 30 sekundi kako biste dobili glatku smjesu.
  6. Dodajte limunov sok, jabuvo sirće 1 čajnu kašiku soli i pola kašike crnog papra. Ekstraktujte.
  7. Kada je bundeva pečena, narežite je na manje komade, pustite da se ohladi te je sa svima sastojcima ekstraktujte u Nutribulletu.
  8. Kada je supa gotova, zagrijte ju na šporetu

Autor : Delimano