Nježna supa od bundeve
Vrijeme kuhanja:
30-40 minuta
Vrijeme pripreme:
15 minuta
Ukupno trajanje:
40-45 minuta
- Sastojci:
-
- 2 bundeve
- 2 čajna kašike soli
- 1 kašika maslinova ulja
- ½ čaše indijskih oraščića
- 4 i ½ čaše pilećeg temeljca
- 2 kašike limunova soka
- 1 kašike jabukovog sirćeta
- 1 i ½ čajna kašika crnog papra
- 2 stabljike celera
- 1 luk srednje veličine
- 1 velika mrkva
- 1 čajna kašika sušene kadulje
- 1 kašika luka u prahu 1 paprika
- Priprema:
-
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Bundeve ogulite, prepolovite te uklonite sjemenke. Polovice namažite maslinovim uljem te pecite 30 do 40 minuta.
- Operite sjemenke te ih pomiješajte s maslinovim uljem, soli i paprom.
- Sjemenke stavite u lim za pečenje te pecite 15 do 20 minuta.
- Indijske oraščiće stavite u Nutribullet te ekstraktujte 30 sekundi kako biste dobili glatku smjesu.
- Dodajte limunov sok, jabuvo sirće 1 čajnu kašiku soli i pola kašike crnog papra. Ekstraktujte.
- Kada je bundeva pečena, narežite je na manje komade, pustite da se ohladi te je sa svima sastojcima ekstraktujte u Nutribulletu.
- Kada je supa gotova, zagrijte ju na šporetu