Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kısır (salata od bulgura)

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:

• 200 g bulgura

• 100 g paradajz sosa

• 3 glavice crvenog luka

• 2 velika paradajza

• 2 velika svježa krastavca

• kim, so, nekoliko listova sušene mente

• maslinovo ulje

• 3 limuna

Priprema:

1. Bulgur potopiti u prokuhanoj vodi i ostaviti da potpuno upije vodu. Ne kuhati!
2. U šerpi propržiti luk na maslinovom ulju i dodati paradajz sos. Dinstati još 2 minute.
3. U velikoj posudi za salatu sitno nasjeckati paradajz i krastavac. Posoliti i posuti limunom.
4. U svježu salatu dodati bulgur i proprženi luk. Sve temeljito izmiješati.
5. Na kraju posuti kimom i sušenom mentom, te poslužiti.

Autor : Ajla K.