Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kajgana (sa mladim špinatom & paradajzom)

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

10min

Vrijeme pripreme:

10min

Ukupno trajanje:

20min

Sastojci:

- 3 cijela jaja

- 100 g bjelanca

- 2 kašike nemasnog mlijeka (biljno ili životinjsko)

- 100 g kuhanog smeđeg graha

- Šaka mladog špinata

- Šaka Cherry paradajza

- 1 mladi luk

- 1 kašika ulja

- Prstohvat soli

Priprema:

1. Umutite jaja i mlijeko, pa posolite.

2. Mladi luk isjecite na sitne kolutove, paradajz prepolovite, špinat operite i osušite, a grah procijedite.

3. Delimano multifunkcionalni lonac premažite uljem; pritisnite dugme za prženje i izaberite 10 minuta.

4. Sipajte mješavinu jaja i stavite na poklopac 5 minuta. Nakon toga skinite poklopac i lagano promiješajte. Dodajte luk, grah, špinat i paradajz. Lagano promiješajte i poklopite još 5 minuta. Na kraju promiješajte nekoliko puta.

Autor : Delimano