Kajgana (sa mladim špinatom & paradajzom)
Komplikovanost
Vrijeme kuhanja:
10min
Vrijeme pripreme:
10min
Ukupno trajanje:
20min
- Sastojci:
-
- 3 cijela jaja
- 100 g bjelanca
- 2 kašike nemasnog mlijeka (biljno ili životinjsko)
- 100 g kuhanog smeđeg graha
- Šaka mladog špinata
- Šaka Cherry paradajza
- 1 mladi luk
- 1 kašika ulja
- Prstohvat soli
- Priprema:
-
1. Umutite jaja i mlijeko, pa posolite.
2. Mladi luk isjecite na sitne kolutove, paradajz prepolovite, špinat operite i osušite, a grah procijedite.
3. Delimano multifunkcionalni lonac premažite uljem; pritisnite dugme za prženje i izaberite 10 minuta.
4. Sipajte mješavinu jaja i stavite na poklopac 5 minuta. Nakon toga skinite poklopac i lagano promiješajte. Dodajte luk, grah, špinat i paradajz. Lagano promiješajte i poklopite još 5 minuta. Na kraju promiješajte nekoliko puta.