Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Juneći odresci u umaku

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

30 minuta

Vrijeme pripreme:

15 minuta

Ukupno trajanje:

45 minuta

Sastojci:
  • 600 g junetine od buta
  • 3 luka
  • 2 čehne bijelog luka
  • 2 dl bijelog vina
  • 2 kašikice mljevene crvene paprike
  • so, biber i lovorov list
  • 3 dl goveđeg temeljca

 

Priprema:

Priprema:

Izrezati meso na tanke odreske, zatim ukoliko odresci imaju žile uklonite ih. Začinite ih po želji.

Odreske uvaljati s jedne strane u brašno, pa ih staviti na toj strani na vrelo ulje i pržiti, a potom okrenuti i propržiti s druge strane. Ispržene odreske premjestite u vatrostalnu ili keramičku posudu za pečenje, pa u istu tavu u kojoj ste pržili odreske dodajte isjeckani crveni i bijeli luk, smanjiti vatru i uz mješanje sačekati par minuta da luk pusti sok i da se počne dinstati. Nakon par minuta zaliti luk vinom, promješati i pustiti da skoro sva tekućina ispari. Zatim dodati biber, temeljac, crvenu papriku, začiniti po ukusu pa dobivenim umakom preliti odreske. 

Dodati lovorov list pa peći prekriveno folijom ili poklopcem u rerni na 180ºC 1 sat. Pred kraj dinstanja izvaditi odreske, a a umak izmiksati štapnim mikserom ( predhodno izvaditi lovorov list ). 

Poslužite juneće odreske u umaku uz pire ili rižu i uživajte!

Autor : Delimano