Juneći odresci u umaku
Komplikovanost
Vrijeme kuhanja:
30 minuta
Vrijeme pripreme:
15 minuta
Ukupno trajanje:
45 minuta
- Sastojci:
-
- 600 g junetine od buta
- 3 luka
- 2 čehne bijelog luka
- 2 dl bijelog vina
- 2 kašikice mljevene crvene paprike
- so, biber i lovorov list
- 3 dl goveđeg temeljca
- Priprema:
-
Priprema:
Izrezati meso na tanke odreske, zatim ukoliko odresci imaju žile uklonite ih. Začinite ih po želji.
Odreske uvaljati s jedne strane u brašno, pa ih staviti na toj strani na vrelo ulje i pržiti, a potom okrenuti i propržiti s druge strane. Ispržene odreske premjestite u vatrostalnu ili keramičku posudu za pečenje, pa u istu tavu u kojoj ste pržili odreske dodajte isjeckani crveni i bijeli luk, smanjiti vatru i uz mješanje sačekati par minuta da luk pusti sok i da se počne dinstati. Nakon par minuta zaliti luk vinom, promješati i pustiti da skoro sva tekućina ispari. Zatim dodati biber, temeljac, crvenu papriku, začiniti po ukusu pa dobivenim umakom preliti odreske.
Dodati lovorov list pa peći prekriveno folijom ili poklopcem u rerni na 180ºC 1 sat. Pred kraj dinstanja izvaditi odreske, a a umak izmiksati štapnim mikserom ( predhodno izvaditi lovorov list ).
Poslužite juneće odreske u umaku uz pire ili rižu i uživajte!