Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

FEIJÃO TROPEIRO - Crveni brazilski gulaš

Vrijeme pripreme:

više od 1 sata

Ukupno trajanje:

više od 1 sata

Sastojci:
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 4 lista deblje salame
  • 150g dimljene kobasice - izrezati na krugove 1cm
  • 3/4 kockica žutog luka
  • 1/2 šolje zelene paprike - izrezana na kockice
  • 1/2 šolje crvene paprike - izrezana na kockice
  • 1 kašika mljevenog bijelog luka
  • 250g crvenog graha, natopljen preko noći i isušeni
  • 2 lovora
  • 4 šolje pilećeg temeljca ili vode
  • so i biber
  • 4 tvrdo kuhanih jaja i prepolovljenih
  • bijela riža kao prilog
Priprema:
  1. Zagrijati Delimano wok tavu i dodati maslinovo ulje. Kada se zagrije dodati salamu i kuhati, povremeno mješajući da ne zagori. Kuhati dok salama ne bude hrskava ( 7-8 minuta).

  2. Dodati kobaisce i kuhati dok se lagano ne karamelizira - cca. 5 minuta.

  3. Dodati luk, zelene i crvene paprike i kuhati, povremeno miješajući do karamelizacije - cca. 10 minuta.

  4. Staviti bijeli luk u posudu i kuhati - cca. 1 minuta

  5. Dodati crveni grah, lovor i pileći temeljac i kuhati do ključanja. Smanjiti toplotu i nastaviti kuhati grah na manjoj toploti povremeno mješajući dok većina vode ne apsorbira - cca. 2 i po sata.

  6. Dodati so, biber i fafaron po želji.

 

Autor : Delimano