Džem od breskvi i kajsija
Komplikovanost
Vrijeme kuhanja:
10min
Vrijeme pripreme:
10min
Ukupno trajanje:
20min
- Sastojci:
-
- 1 kg breskvi
- 1 kg kajsija
- 150 g eritritola ili šećera
- prstohvat soli
- tegle za konzerviranje s poklopcima.
- Priprema:
-
1. Koristite zrelo, ali ne i truhlo voće.
2. Odaberite DIY funkciju i postavite je na 60 minuta. Breskve i kajsije narežite na četvrtine (Takođe, možete koristiti i bilo koje drugo sezonsko voće). Pospite šećerom (eritritolom) i zatvorite poklopac. Neprestano miješajte. Nakon 30 minuta skinite poklopac i pustite da se džem kuha još 30 minuta.
3. Kad se marmelada skuha, vruću sipajte u tegle, napunivši ih što je moguće više do vrha i čvrsto zatvorite poklopce. Okrenite tegle naopako i prekrijte ih peškirom. Čuvajte ih u frižideru do 3 mjeseca.
4. Pasterizirajte ako ih želite duže držati u ostavi.