Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Džem od breskvi i kajsija

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

10min

Vrijeme pripreme:

10min

Ukupno trajanje:

20min

Sastojci:

- 1 kg breskvi

- 1 kg kajsija

- 150 g eritritola ili šećera

- prstohvat soli

- tegle za konzerviranje s poklopcima.

Priprema:

1. Koristite zrelo, ali ne i truhlo voće.

2. Odaberite DIY funkciju i postavite je na 60 minuta. Breskve i kajsije narežite na četvrtine (Takođe, možete koristiti i bilo koje drugo sezonsko voće). Pospite šećerom (eritritolom) i zatvorite poklopac. Neprestano miješajte. Nakon 30 minuta skinite poklopac i pustite da se džem kuha još 30 minuta.

3. Kad se marmelada skuha, vruću sipajte u tegle, napunivši ih što je moguće više do vrha i čvrsto zatvorite poklopce. Okrenite tegle naopako i prekrijte ih peškirom. Čuvajte ih u frižideru do 3 mjeseca.

4. Pasterizirajte ako ih želite duže držati u ostavi.

Autor : Delimano