Čikago pica
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
- ½ šolje brašna
- ½ šolje kukuruznih pahuljica
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 šolja nesoljenog maslaca
- 1 pakovanje suhog kvasca
- 1 šolja tople vode
- feferone
- mocarela
- 1 luk
- paradajz sos
- parmezan
- gljive
- Priprema:
-
1. U zdjeli pomiješajte brašno, pahuljice, šećer, sol, maslac i kvasac. Dodajte vodu i oblikujte tijesto.
2. TIjesto razvaljajte u krug veći od same tepsije za pečenje. Stavite tijesto u tepsiju.
3. Sloj feferona dodajte preko tijesta, zatim, dodajte mocarelu. Preko toga dodajte gljive i luk.
4. Dodajte još malo nasjeckanih feferona na vrh.
5. Drugu polovinu tijesta, također razvaljajte u krug i stavite preko. Viljuškom izbušite manje rupice i prelijte paradajz sos preko.
6. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Gotovu picu pospite parmezanom i poslužite.