Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Čikago pica

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:
  • ½ šolje brašna
  • ½ šolje kukuruznih pahuljica
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja nesoljenog maslaca
  • 1 pakovanje suhog kvasca
  • 1 šolja tople vode
  • feferone
  • mocarela
  • 1 luk
  • paradajz sos
  • parmezan
  • gljive
Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte brašno, pahuljice, šećer, sol, maslac i kvasac. Dodajte vodu i oblikujte tijesto.

2. TIjesto razvaljajte u krug veći od same tepsije za pečenje. Stavite tijesto u tepsiju.

3. Sloj feferona dodajte preko tijesta, zatim, dodajte mocarelu. Preko toga dodajte gljive i luk.

4. Dodajte još malo nasjeckanih feferona na vrh.

5. Drugu polovinu tijesta, također razvaljajte u krug i stavite preko. Viljuškom izbušite manje rupice i prelijte paradajz sos preko.

6. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Gotovu picu pospite parmezanom i poslužite.

 

Autor : Delimano