Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

BRAZILIAN COLLARD GREENS - Zeleni sos

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 500g kelja
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika maslaca
  • 2 male trakice vlasca
  • 1 čehna bijelog luka, isjeckana
  • so i biber po želji
Priprema:

Brazilska hrana nekada može biti i lagana i vrlo brza. Kada isprobate ovaj ukusni sos, postat će recept Vaše kuhinje!

  1. Očistite kelj i izrežite ga na male trake.

  2. Zagrijte ulje i maslac u Delimano Family wok tavi. Dodajte ljutik i bijeli luk, dinstajući dok ne dobiju lijepu smeđu boju.

  3. Lagano dodati i očišćen kelj, konstantno mješajući dok ne postigne željenu mekoću. - cca. 15 minuta.

  4. Dodati so i biber po želji.

  5. Uživajte!

 

Autor : Delimano