BRAZILIAN COLLARD GREENS - Zeleni sos
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 500g kelja
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika maslaca
- 2 male trakice vlasca
- 1 čehna bijelog luka, isjeckana
- so i biber po želji
- Priprema:
-
Brazilska hrana nekada može biti i lagana i vrlo brza. Kada isprobate ovaj ukusni sos, postat će recept Vaše kuhinje!
-
Očistite kelj i izrežite ga na male trake.
-
Zagrijte ulje i maslac u Delimano Family wok tavi. Dodajte ljutik i bijeli luk, dinstajući dok ne dobiju lijepu smeđu boju.
-
Lagano dodati i očišćen kelj, konstantno mješajući dok ne postigne željenu mekoću. - cca. 15 minuta.
-
Dodati so i biber po želji.
-
Uživajte!
-