Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zapečena piletina sa povrćem

Vrijeme kuhanja : 30 minuta
Vrijeme pripreme : 10 minuta
Total time : 40 minuta
Sastojci:
  • 2 pileća bataka
  • 2 pileća karabataka
  • šaka gljiva
  • šaka cherry paradajza
  • tikvice
  • prstohvat crvene paprike
  • so i biber
Priprema:

Očistite piletinu i temeljito je posušite. Potom je začinite. Dodajte nekoliko kapi ulja u Copperlux tavu i zagrijte ga na srednjoj temperaturi. Stavite piletinu u tavu, tako da je koža do tave. Začinite još mali  i pecite otkrivenu 30 minuta. Koža će poprimiti lijepu zlatnu boju i pustit će svoju masnoću i sokove u tavu. 

Nakon 30-35 minuta, pažljivo okrenite piletinu. Pecite potom još 10 minuta i dodajte narezan cherry paradajz, tikvice, gljive i crvenu papriku. Pecite dok ne bude gotovo, 30 minuta je potrebno za piletinu, a 15-20 minuta za povrće. Možete poslužiti uz krompir pripremljen na pekarski način.

Autor : Delimano