Supa od leblebija i blitve
Vrijeme kuhanja:
25 min
Vrijeme pripreme:
15 min
Ukupno trajanje:
35 min
- Sastojci:
-
Untitled Document - 175 g suhih leblebija
- 2 velika čehna bijelog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 700 g blitve
- so i svježe mljeven biber
- 1 crni luk
- 2 mrkve
- 2 kašičice ljute tucane paprike
- 100 ml bijelog vina
- 3 suha oguljena paradajza (iz konzerve) isječena na kockice
- 1,5 l supe od povrća ili vode u kojoj se kuhala blitva
- veći struk peršuna
- 2 kašike soka od limuna
- Priprema:
-
Untitled Document Natopite suhe leblebije i skuhajte ih u Delimano® dubokoj šerpi. Ako koristite leblebije iz konzerve, dobro ih isperite. Ispasirajte jedan dio leblebija da bi supa bila gušća.
Kratko prokuhajte blitvu u posoljenoj vodi u Delimano® dubokoj šerpi. Procijedite i isjecite blitvu. Isjecite crni luk na sitne kocke i dinstajte ga u Delimano® Woku sa paprikom, mrkvom, maslinovim uljem i isjeckanim bijelim lukom. Kad crni luk porumeni, dodajte bijelo vino i oguljeni paradajz.
Dodajte leblebije i blitvu u supu, i po potrebi vodu u kojoj se kuhala blitva. Ostavite supu da proključa i dodajte peršun, maslinovo ulje i sok.