Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Supa od leblebija i blitve

Vrijeme kuhanja:

25 min

Vrijeme pripreme:

15 min

Ukupno trajanje:

35 min

Sastojci:
Untitled Document
  • 175 g suhih leblebija
  • 2 velika čehna bijelog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 700 g blitve
  • so i svježe mljeven biber
  • 1 crni luk
  • 2 mrkve
  • 2 kašičice ljute tucane paprike
  • 100 ml bijelog vina
  • 3 suha oguljena paradajza (iz konzerve) isječena na kockice
  • 1,5 l supe od povrća ili vode u kojoj se kuhala blitva
  • veći struk peršuna
  • 2 kašike soka od limuna
Priprema:
Untitled Document

Natopite suhe leblebije i skuhajte ih u Delimano® dubokoj šerpi. Ako koristite leblebije iz konzerve, dobro ih isperite. Ispasirajte jedan dio leblebija da bi supa bila gušća.

Kratko prokuhajte blitvu u posoljenoj vodi u Delimano® dubokoj šerpi. Procijedite i isjecite blitvu. Isjecite crni luk na sitne kocke i dinstajte ga u Delimano® Woku sa paprikom, mrkvom, maslinovim uljem i isjeckanim bijelim lukom. Kad crni luk porumeni, dodajte bijelo vino i oguljeni paradajz.

Dodajte leblebije i blitvu u supu, i po potrebi vodu u kojoj se kuhala blitva. Ostavite supu da proključa i dodajte peršun, maslinovo ulje i sok.

Autor : Delimano