Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Šarene pileće rolnice

Vrijeme kuhanja : 45 min
Vrijeme pripreme : 15 min
Ukupno vrijeme : 60 min
Sastojci:
• 600 g pilećeg bijelog mesa,
• 4-5 komada mariniranog sušenog paradajza,
• 200 g dimljenog sira (ili tost sira),
• 100 g šumskih gljiva(svježih ili sušenih; vrganj, lisičarka,
smrčak, rujnica), ili šampinjona,
• 4 kisela krastavca,
• 400 g suhog mesa,
• 20 g putera,
• 2-3 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
• krupna morska so, po ukusu,
• svježe mljeveni crni biber, po
ukusu; svježa majčina dušica
• PRILOG:
• 1 kg krompira; 1 kašičica
mljevenog crnog bibera
• 1 kašičica sušenog ruzmarina; 1
kašičica soli
• 1 kašika ekstra djevičanskog
maslinovog ulja.
Priprema:
1. Isjecite gljive na tanke režnjeve. U tavi otopite puter i kratko sotirajte gljive (ili drugo povrće). Posolite
i pobiberite.
2. Isjecite pileća prsa na filete jednake veličine (najmanje 4 fileta). Istanjite filete tučkom za meso. Filete posolite
i pobiberite.
3. Složite 3-4 režnja suhog mesa na dasku ili radnu površinu. Pazite da se režnjevi malo preklapaju. Napravite
najmanje 4 podloge od režnjeva mesa.
4. Na složeno suho meso stavite pileće filete. Prvo dodajte dimljeni (ili tost) sir. Potom rasporedite pripremljene
gljive (ili povrće po vašoj želji). Isjecite na tanke kriške kisele krastavce i sušeni paradajz. Raspodijelite na 4
dijela i dodajte ih na piletinu. Savijte rolnice i pričvrstite ih drvenom čačkalicom ako je potrebno.
5. Premažite Delimano pekač maslinovim uljem. Stavite rolnice u pekač. Možete ih poprskati maslinovim uljem.
Začinite rolnice majčinom dušicom. Pecite u rerni 30 minuta na 180°C.
6. PRILOG – Isjecite krompir na 1/4, začinite ga maslinovim uljem, biberom, solju, sušenim ruzmarinom i
mljevenom parikom. Dodajte začinjeni krompir u pekač sa rolnicama. Pecite još 25-30 minuta na 180 °

Autor : Delimano