- Sastojci:
-
- 1 šolja sirovog indijskog oraha
- ½ šolje sirove makadamije/brazilskog oraha
- 1 šolja očišćenih svježih datula
- 2 supene kašike sirovog kakao praha
- 2 kašičice meda ili agave
- ½ šolje djevičanskog ulja od kokosa
- ¼ šolje kakao putera
- sjemenke iz mahune vanile
- ½ šolje kokosovog brašna
- prstohvat himalajske soli
- Priprema:
-
Priprema:
- Potopite orahe u hladnu vodu i ostavite ih tako najmanje 20 minuta kako bi se eliminisali neželjeni blokatori enzima.
- Otopite kokosovo ulje i kakaov puter u posudi iznad tople vode (Ne radite to u mikrovalnoj, inače neće biti „raw“).
- Dodajte sve sastojke u Nutribullet ekstraktor. Ekstraktujte vodeći računa da sve bude ujednačeno. Možete ostaviti orašaste plodove malo krupnije, kako bi se kasnije grickali.
- Masu istresite u četvrtastu posudu koju ste obložili papirom za pečenje. Izaberite željenu debljinu pločica i poravnajte kašikom.
- Ohladite u frižideru 3 sata prije sječenja. Sijecite na kocke ili štanglice. Uživajte u svojoj zdravoj karamelastoj poslastici.
NAPOMENA: Vodite računa da vam trebaju sirovi orasi, ne slani i pečeni. Ukoliko ne možete naći npr. orah makadamije, zamjenite ga brazilskim.
Raslađene kocke ili štanglice mogu stajati u frižideru dugo. Ko im odoli!