Piletina u sosu
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
- 1kg pilećih bataka
- Guščija mast
- Vegeta za piletinu
- 1/2 kg mlinaca
- 3 litre vode
- 1 kašika Vegete
- Priprema:
-
1. Iskošteno meso pilećih bataka začiniti Vegetom za piletinu i premazati guščijom masću te ostaviti u hladnjaku da se marinira barem 2 sata.
2. Zagrijati Delimano tavu i u njoj na laganoj temepraturi ispeći meso u dosta masti dok ne omekša.
3. Meso se ne treba zapeći kao da se pržilo već lagano pirjati.
4. U vodu staviti Vegetu i pustiti da prokuha.
5. U posebnoj širokoj zdjeli krupno izlomiti mlince, preliti ih prokuhanom, začinjenom vodom, promješati i ostaviti tačno 3 minute.
6. Mlince ocjediti, vratiti u zdjelu i preliti mašću od pečenja.