Božićna torta
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
Biskvit
- 5 kom jaja
- 100 gr čokolade
- 150 gr šećera
- 70 gr. brašno
- 1 kom. prska za pecivo
- 1 kom vanilin šećera
- 30 gr. krušne mrvice
- 3 kasike mljevenih lješnjaka
- 70 gr maslaca
Krema
- 500 gr sira mascarponea od Vindije
- 1/2 l slatkog vrhnja Sania
- 400 gr nutele original
- 100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)
- 100gr lješnjak napolitanki izmiksane
- i još
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 2-3 žlice ulja
- 1 dl toplog mlijeka
- 4 žlice nesquk-a original
- Priprema:
-
Pripremiti kalup promjera 26 cm. Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama.Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer , mrvice, pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stepeni oko 30 minuta .Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .
Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladom.