Umak od češnjaka
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
- 2 glavice češnjaka
- 1/2 dl maslinovog ulja
- 2 dl milerama
- 1 žlica majoneze i 1 mala žličica senfa
- 2 žlice jogurta
- 10-ak kuhanih jaja
- 1 glavica zelene salate
- sol i papar
- Priprema:
-
1. Glavice češnjaka odvojiti na režnjeve i staviti ih u malu tepsiju preliti maslinovim uljem pa peći neoguljene u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 20-30 min dok ne omekša.
2. Ostaviti da se malo prohladi i onda ih istisnuti pa viljuškom izdrobiti u pire.
3. Pomješati u zdjeli majonezu, mileram, jogurt i senf pa im dodati pire od češnjaka. Začiniti solju i paprom.
4. Ili češnjak odmah oguliti pa ga lagano sotirati u maslinovom ulju i ispasirati da se skrati proces pripreme. Ovim umakom preliti kuhana jaja na podlozi od zelene salate.