Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Umak od češnjaka

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 2 glavice češnjaka
  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • 2 dl milerama
  • 1 žlica majoneze i 1 mala žličica senfa
  • 2 žlice jogurta
  • 10-ak kuhanih jaja
  • 1 glavica zelene salate
  • sol i papar

 

Priprema:

1. Glavice češnjaka odvojiti na režnjeve i staviti ih u malu tepsiju preliti maslinovim uljem pa peći neoguljene u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 20-30 min dok ne omekša.

2. Ostaviti da se malo prohladi i onda ih istisnuti pa viljuškom izdrobiti u pire.

3. Pomješati u zdjeli majonezu, mileram, jogurt i senf pa im dodati pire od češnjaka. Začiniti solju i paprom.

4. Ili češnjak odmah oguliti pa ga lagano sotirati u maslinovom ulju i ispasirati da se skrati proces pripreme. Ovim umakom preliti kuhana jaja na podlozi od zelene salate.

Autor : Vjeko