Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Toskanska "scarpaccia"

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 300 g mladih zelenih tikvica (po mogućnosti s cvijetom)
  • 2 mlada luka
  • 2 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike naribanog parmezana
  • 75 ml mlijeka
  • 1 čehna bijelog luka
  • so, biber
  • maslinovo ulje
Priprema:

1. Odaberite mlade tikvice, da nisu veće od 10 cm. Narežite ih na tanke kolutiće, posolite i ostavite 20-tak minuta da se ocijedi voda iz njih. Posušite ih na kuhinjskom papiru. Ako imate cvjetove narežite i njih.

2. Razmutite mikserom jaja s brašnom, pa dodajte mlijeko koje ste razrijedili s toliko vode da dobijete 125 ml tekućine. Umiješajte u ovo tekuće tijesto tikvice (i cvjetove), na tanke kolutiće narezan luk, usitnjeni bijeli luk, parmezan, posolite i pobiberite po ukusu.

3. Istresite smjesu u nauljen okrugli kalup promjera 20 cm - visina tijesta neka bude najviše 1 cm. Polijte s malo ulja po površini i stavite peći u rernu zagrijanu na 220°C, oko 20 minuta odnosno dok ne porumeni na površini.

4. Pri posluživanju dodajte na površinu listiće parmezana.

 

 

Autor : Delimano