Topla salata sa lososom
Komplikovanost
Vrijeme kuhanja:
20min
Vrijeme pripreme:
10min
Ukupno trajanje:
30min
- Sastojci:
-
- 1 čaša jogurta
- 1 avokado
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 1 kašičica sjemenki od gorušice
- 5 inćuna
- peršun
- 1 kašičica kopra
- ulje
- 400 g prokulica
- 100 g mrkve
- so
- 2 filea od lososa
- maslinovo ulje
- limunov sok
- Priprema:
-
- Pripremite umak za salatu: dodajte jogurt, avokado, bijeli luk u prahu, sjemenke od gorušice, inćune, peršun i kopar u Nutribullet i sve ekstrahirajte.
- Očistite prokulice i prerežite ih na pola, očistite mrkvu (ako je prevelika, prerežite na pola).
- Dodajte par kapi ulja na tavu, zatim dodajte povrće, posolite i stavite poklopac. Pecite na laganoj temperaturi 10 minuta.
- Marinirajte losos u soli, limunovom soku i maslinovom ulju, zatim ga dodajte na povrće i nastavite peći još 10 minuta.
- Kod serviranja, na tanjir prvo stavite povrće, zatim losos. Umak možete servirati u posebnoj posudici. Po želji možete dodati kriške limuna. Prijatno!