Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Taljatele bolonjeze

Vrijeme kuhanja:

25 min

Vrijeme pripreme:

10 min

Ukupno trajanje:

35 min

Sastojci:
Untitled Document

Sastojci za 5-6 porcija:

  • 500 g taljatela

Za sos:

  • 8 supenih kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji crni luk, sitno isjeckan
  • 500 g mljevene govedine
  • 250 g passata-e (paradajz pirea)
  • 1 manja čaša bijelog vina
  • 1 šolja sjeckanog paradajza
  • 3 supene kašike paradajz soka
  • so i biber
Priprema:
Untitled Document

Da biste napravili sos (ragu kako kažu Italijani), ugrijte ulje u većoj tavi, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte mljeveno meso i miješajte drvenom kašikom kako biste sve dobro usitnili u manje komade.

Kuhajte oko 10 minuta (zavisi od jačine Vaše ringle) sve dok meso ne postane braon boje, uz povremeno miješanje. Potom dodajte vino i neka jelo krčka dok alkohol ne ispari. Ubacite u tiganj passata paradajz, sjeckani paradajz i paradajz sok. Kuhajte oko deset minuta. Začinite solju i biberom.

Kuhajte taljatele u ključaloj posoljenoj vodi sve dok ne budu al dente, potom ih ocijedite i ubacite ih u sos i promiješajte. 

Prijatno!

Autor : Delimano