Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Sutlijaš

Komplikovanost

Vrijeme kuhanja:

35 min

Vrijeme pripreme:

5 min

Ukupno trajanje:

40 min

Sastojci:
Sastojci:
• 200g riže (okruglo zrno)
• 200g šećera
• 1 kesica vanilin šećera
• 200ml vode
• 1l mlijeka
• cimet
Priprema:
Dobro poznato jelo koje krasi bosanske sofre, a naročito za vrijeme mjeseca Ramazana sutlija ili sutlijaš je tipično za područje Balkana i Turske. 
Za pripremu ovog jela koristili smo Dolcevita Multifunkcionalni lonac.
 
Priprema:
 
•Operite rižu i stavite je u lonac, te dodajte vodu. Riža mora biti prekrivena vodom.
•Odaberite funkciju (Rice) i postavite vrijeme na 15 minuta. Pritisnite Start.
•Nakon što se riža skuha, dodati mlijeko, šećer i vanilin šećer, te kuhati još 20 do 30 minuta uz povremeno miješanje.
•Poslužite u pripremljene zdjelice dok je vrela i pospite cimetom.
•Ostaviti u frižider najmanje 2 do 3 sata da se ohladi i zgusne. Poslužite!!

Autor : Delimano